Video Of Day

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, είναι τελικά θρησκευτικός ο πόλεμος;

 Η ‘Ιερή’ Πόλη του Ιουδαϊσμού-Χριστιανισμού-Ισλάμ, αρχικά λεγόταν: Σαλέμ Σόλυμα, που σημαίνει: ειρήνη!   Κι όμως, για την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, έχουν γίνει επί 3.000 χρόνια, οι περισσότεροι πόλεμοι !!!  
 Αρχαία εποχή:   10 αιώνες π.Χ. , οι Εβραίοι, ξέφυγαν από την Αίγυπτο όπου ήσαν δούλοι, και κατέλαβαν ένα μέρος της από τους Φιλισταίους .Ο Σολομώντας έχτισε έναν μεγάλο Ναό του Γιαχβέ. Αλλά τον 6ο αι π.Χ. κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ οι Βαβυλώνιοι και κατάστρεψαν τον Ναό του Σολομώντα. Μετά ήρθαν ως κατακτητές: Πέρσες, Έλληνες, (απόγονοι Μ. Αλεξάνδρου: Σελευκίδες, Πτολεμαίοι), κατόπιν οι Ρωμαίοι  που το 70 μ.Χ. , μετά από εξέγερση των Εβραίων, γκρέμισαν όλη τη Πόλη και τον Ναό του Σολομώντα. Ο Αδριανός την ξανάχτισε το 134. Μετά την κατέκτησαν οι Βυζαντινοί, και το 326 η ‘Αγία’ Ελένη, βρήκε τον τίμιο σταυρό, έχτισε τον Ναό της Γέννησης και της Αναστάσεως .  Τον 7ο  αιώνα την κατάλαβαν οι Άραβες μουσουλμάνοι , και έχτισαν  το Τέμενος του Ομάρ, πάνω στον αρχαίο ναό των Εβραίων. Το 11ο αι την πήραν οι Σταυροφόροι, τον 12ο   την ανακατέλαβαν οι Άραβες, και μετά πάλι οι σταυροφόροι. Τον 16ο αι  την πήραν οι Τούρκοι, το 1917 οι Βρετανοί, αλλά αργότερα αποχώρησαν, λόγω των διαρκών συγκρούσεων μεταξύ αράβων-εβραίων.
Νεώτερη εποχή:  Το 1947  ο ΟΗΕ κήρυξε την Ιερουσαλήμ ως περιοχή υπό ειδικό καθεστώς , υπό τον διεθνή έλεγχο.  Ήταν το πρώτο βήμα για την δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ. Το 1948, το Ισραήλ καταλαμβάνει από την Ιορδανία με πόλεμο  την μισή -δυτική- Ιερουσαλήμ, και την ανακηρύσσει πρωτεύουσά του.  Το 1967,  καταπατά και την υπόλοιπη ανατολική Ιερουσαλήμ,  παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, όπως αποφάσισε και  το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.  
Το 2017  ο Τραμπ ανακήρυξε την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, και μεταφέρει εκεί την Πρεσβεία της Αμερικής. Ξέσπασαν εχθροπραξίες : νεκροί, τραυματίες, ρουκέτες, κλπ. Τα Αραβικά Κράτη, ως απάντηση διακήρυξαν την Ιερουσαλήμ ως Πρωτεύουσα του (μελλοντικού) Παλαιστινιακού Κράτους.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση , δια της Mogherini, δήλωσε: η μόνη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, βασίζεται σε δύο κράτη, με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο»  Στην ίδια γραμμή των 2 κρατών κινείται και  ο Πούτιν .
 Όλα αυτά, είναι γνωστά παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς ξεχνάμε τα εξής:


Τις τελευταίες δεκαετίες,  το Ισραήλ  κάνει συνεχείς παρανομίες: αυξάνει το έδαφός του και τον πληθυσμό του σιγά-σιγά, σε βάρος των Παλαιστινίων. Προσαρτά εδάφη και χωριά, αύξησε το έδαφός του στα κατεχόμενα  από 6 σε 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα (!), χτίζει συγκροτήματα κατοικιών ανάμεσα σε κατοικίες παλαιστινίων, μεταφέρει εβραϊκό πληθυσμό ως εποίκους, όρισε ‘πράσινες ζώνες’ για να μην μπορούν να χτίζουν οι Παλαιστίνιοι.   
  200.000 Ισραηλινοί ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε οχυρωμένους οικισμούς, ενώ παραβιάζεται η κυκλοφορία στους εκεί 420.000 Παλαιστίνιους. Είναι άνθρωποι χωρίς ιθαγένεια, ζουν σε μια ‘γκρίζα ζώνη’, δεν είναι πολίτες ούτε του Ισραήλ, ούτε της Ιορδανίας, ούτε της Παλαιστίνης, αφού δεν υπάρχει παλαιστινιακό κράτος. Το Ισραήλ τους αντιμετωπίζει σαν μετανάστες παρά το ότι γεννήθηκαν εκεί, από πολλές γενεές. Ζούνε υπό έναν διαρκή φόβο…
 ---Το ίδιο κάνουν και στη Γάζα, χτίζουν σπίτια   και βάζουν εποίκους.


Γιατί κανείς δεν αντιδρά σε όλες αυτές τις παρανομίες? Ποιά είναι η αλήθεια?

                             Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ…
● –Η Πρωτεύουσα του Χρήματος, η Αμερική, έχει ισχυρό εβραϊκό λόμπυ, που χρηματοδοτεί και τα 2 μεγάλα κόμματα. Όλοι οι Πρόεδροι, πριν ακόμα βγουν, έχουν δηλώσει ‘υπακοή’ στο Ισραήλ. Ο Τραμπ, απλώς ήταν συνεπής στις υποσχέσεις του… ( ορκίστηκε στην Αγία Γραφή, Π.+Κ. Διαθήκη )
● --Η ‘Χριστιανική’ Ευρώπη, που έχει κι αυτή πολλούς πανίσχυρους εβραίους, παριστάνει τον ‘καλό μπάτσο’, σε σχέση με την Αμερική, που είναι ο ‘κακός’. Επισήμως θέλει διζωνικό κράτος, αλλά κατά βάθος υποστηρίζει το Ισραήλ. Διότι η Κ. Διαθήκη αναφέρει τη ζωή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, και αν θεωρήσουμε πως ήταν Εβραίος, άραγε όλοι οι χριστιανοί ‘συμφωνούν’ να είναι αυτή η πρωτεύουσα του Ισραήλ.
● -Οι 4 ορθόδοξοι Πατριάρχες (Κων/πόλεως, Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Αντιοχείας, που όλοι είναι Έλληνες κατά παράδοση), κρατούν μεσαία στάση, ζητούν να διατηρηθεί το καθεστώς κατοχής από το Ισραήλ, ώστε να υπάρχει το δικαίωμα να προσκυνούν οι πιστοί ελεύθερα και με προστασία.
● --Το Ισραήλ , όπως προστάζει η  Παλαιά Διαθήκη, θεωρεί ολόκληρο το Ισραήλ και την Παλαιστίνη ως χώρο του, και  ολόκληρη την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του. Χρησιμοποιεί τον Χριστιανισμό για να πετύχει σε βάθος χρόνου το σκοπό του. Ας προσέξουμε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Εβραίου Πρωθυπουργού Νετανιάχου, για το 2017-18:. «καλά Χριστούγεννα από την Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων όσοι προσκυνούν στους ιερούς τόπους. Το να επισκεφτούν αυτά τα μέρη, θα οδηγήσει τους χριστιανούς στα βήματα του Ιησού , και στις ρίζες της  ε β ρ α ι ο χ ρ ι σ τ ι α ν ι κ ή ς   μας κληρονομιάς»
● -- Η Ρωσία είναι  χριστιανική, ανατολική ‘ορθόδοξη’, και έχει έχθρα και με τους μουσουλμάνους, αλλά και  με τους ‘δυτικούς’, και  με το Ισραήλ.
●--Οι Μουσουλμάνοι και τα Αραβικά κράτη, έχουν μια προαιώνια έχθρα με τους εβραίους, για θρησκευτικούς λόγους.     Διότι το Κοράνι είναι μια  κακέκτυπη σύνθεση της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.
● --Οι Παλαιστίνοι  που ζούν στο κράτος του Ισραήλ (δυτική όχθη και Γάζα), είναι –περίπου- 4,5 εκατομμύρια, ο μισός πληθυσμός !!!!
Είναι επίσης ο μισός πληθυσμός της Ιορδανίας, αλλά και 5-7 εκατομμύρια σε διασπορά, σε όλο τον κόσμο. Λίγοι γνωρίζουν πως οι Παλαιστίνιοι είναι –και- απόγονοι των αρχαίων Φιλισταίων, και σε ένα μικρό ή μεγάλο ποσοστό, είναι  ε λ λ η ν ι κ ή ς καταγωγής, απόγονοι Κρητών και άλλων Ελλήνων.  Ο Αραφάτ είχε πει πολλές φορές δημοσίως για την συγγένεια Ελλήνων και Παλαιστινίων…
 Δυστυχώς, οι περισσότεροι απ αυτούς είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, λόγω βίαιων εξισλαμισμών που έγιναν τον 7ο αι. Μόνο λίγοι είναι ορθόδοξοι.  Η γλώσσα τους ,επίσης, είναι ένα είδος αραβικά. Δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσά τους φανατικοί τρομοκράτες μουσουλμάνοι, (χαμάς-φατάχ), που δίνουν δικαίωμα στο Ισραήλ να ασκεί και αυτό βία.
------Η τραγωδία είναι πως έχουν γίνει πολλές επιμειξίες σε όλες τις φυλές που μένουν στην Παλαιστίνη, και οι γενετικές αναλύσεις λένε πως τελικά το 70% μουσουλμάνων Παλαιστινίων και Εβραίων, είναι ίδιοι γενετικά.!!!


                            ο  πόλεμος  είναι θρησκευτικός !!!
 Ο διαρκής πόλεμος Εβραίων-Παλαιστινίων-Αράβων, γίνεται για την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ, και είναι καθαρά θρησκευτικός πόλεμος. Είναι πόλεμος για το ποιός θα κατέχει τους ‘ιερούς τόπους’, αλλά και για τα δισεκατομμύρια ευρω-δολάρια που αφήνουν τα εκατομμύρια τουριστών...
 Και είναι φυσιολογικός αυτός ο θρησκευτικός πόλεμος και είναι κρίμα να χρησιμοποιούν το Ευαγγέλιο (δηλ. μέρος της Κ. Διαθήκης) για να κάνουν πολέμους ...      Είναι πολύ κρίμα, γιατί ο Ιησούς, μιλούσε συνεχώς για ειρήνη...
                       τί λέει για αυτά η Παλαιά Διαθήκη??
  Αυτό το αρχαίο βιβλίο, υπάρχει ως ‘Αγία Γραφή’ -μαζί με την Καινή Διαθήκη-  σε όλα τα σπίτια του δυτικού κόσμου!!!. Δεν το έχει διαβάσει κανείς προσεκτικά, όποιος το επιχειρήσει θα φρίξει!!!  Μιλάει συνεχώς για τον πόλεμο που έκαναν οι Ισραηλίτες στους Φιλισταίους-Παλαιστίνιους.
Και λέει ο Θεός τους, 4-5 φορές, για την Γάζα: να κατακτήσετε τη Γάζα, τα σύνορά σας είναι έως τη θάλασσα. Βλέπουμε πως ο ισραηλο-παλαιστινιακός πόλεμος, είναι  ο α ρ χ α ι ό τ ε ρ ο ς , που κρατάει έως και σήμερα

Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ  για λύση του προβλήματος
-Η λύση που  προτείνουν οι περισσότεροι, δηλ.:  δύο κράτη με ίσα δικαιώματα και με την ίδια πρωτεύουσα, είναι σωστή, αλλά είναι  α ν έ φ ι κ τ η ! Διότι το Ισραήλ είναι παγκόσμια οικονομική δύναμη, και δεν συμφωνεί.
--Η  ε φ ι κ τ ή   λύση είναι λίγο διαφορετική:...
● -Να μεταφερθούν στην Ιερουσαλήμ όλες οι Πρεσβείες, όλων των κρατών.
● -Να μεταφερθεί επίσης εκεί, από την Ν. Υόρκη, η  έδρα  του ΟΗΕ, σε ένα όμορφο και επιβλητικό κτήριο!!!  
● -Η πόλη να γίνει  α ν ε ξ ά ρ τ η τ ο   κ ρ ά τ ο ς Ε ι ρ ή ν η ς  , (σαν το Βατικανό, αλλά άθρησκο!). Οι Εβραίοι θα το δεχτούν, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους: να κυβερνήσουν από εκεί όλο τον κόσμο, αλλά στην πράξη θα γίνει κάτι διαφορετικό: θα έρθει η ειρήνη και θα φύγουν οι θρησκείες.  
●--Να μειωθεί στα Σόλυμα, σταδιακά και δραστικά, ο ρόλος των θρησκειών. Αρχικά να κηρύξουν εκτός νόμου όλους τους φανατικούς: μουσουλμάνους- εβραίους-χριστιανούς. Να φτιάξουν άθρησκους ναούς, σαν της του Θεού Σοφίας, σαν αυτόν που έφτιαξαν οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη.
●--Την  α π ο θ ρ η σ κ ο π ο ί η σ η  της Ιερουσαλήμ ας την ξεκινήσει ο Έλληνας Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης. Ας πάψει τις τυπολατρείες, και τις ψαλμωδίες, ας μοιράσει την περιουσία του Πατριαρχείου στα φτωχά κράτη της γης, και να κρατήσει μόνο το ύφος του πρωτογενούς χριστιανισμού. Αν δεν τον ακολουθήσουν οι άλλες 2 θρησκείες: μουσουλμάνοι και ιουδαίοι, τότε να παραιτηθεί και να φύγει από εκεί, κλείνοντας και το Πατριαρχείο…   Αυτή είναι η λύση για το πρόβλημα της Ιερουσαλήμ!!!
Μετά απ’ αυτήν, ας γίνει άθρησκο κράτος ειρήνης ολόκληρη η Παλαιστίνη-Ισραήλ.    Και αργότερα, και ο κόσμος όλος…


Υ π ο σ η μ ε ι ώ σ ε ι ς :
1. --Η κατοχή της Παλαιστίνης από τους Εβραίους, θυμίζει  την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο!. Πόλεμος, βία, έποικοι. Και οι δύο παράνομες κατοχές , έχουν καταδικαστεί από τον ΟΗΕ. Μάλιστα, λέγεται πως η χούντα των συνταγματαρχών έγινε για να βοηθήσει τον πόλεμο των 7 ημερών,  του ‘67.
2. --Ακόμα και ο πρόσφατος πόλεμος στη Συρία, έγινε με βασική αιτία το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ. Η Συριακή κυβέρνηση είναι με τη Ρωσία, η αντιπολίτευση είναι με την Αμερική και με το Ισραήλ, και από τον μεταξύ τους πόλεμο, μπόρεσαν και αναπτύχθηκαν οι τζιχαντιστές του ISIS.
3. --Οι εβραίοι ελέγχουν το παγκόσμιο χρήμα, και είναι παντού τα ‘χαϊδεμένα παιδιά’, ειδικά στον ‘δυτικό’ κόσμο. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα της Ασίας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκά αθλητικά πρωταθλήματα και στη Eurovision .--Όταν οι μουσουλμάνοι επιτέθηκαν στη Γαλλία, στο εβραϊκό ‘παντοπωλείο’, μετά από λίγες μέρες μαζεύτηκαν όλοι οι ηγέτες στο Παρίσι!!.  --
4. --Γιατί (?)  οι Εβραίοι δεν διώχνουν όλους τους άλλους από το Ισραήλ, και να μείνουν μόνοι αυτοί, όπως τους έχει τάξει ο Θεός τους, στην γη αυτή, που τους είχε υποσχεθεί ?  Έστω κι αν μπορούσαν να το κάνουν, αφήνουν εκεί τους παλαιστίνους, τα Πατριαρχεία, και τους τουρίστες, ως ασπίδα προστασίας, για να μην τους ισοπεδώσουν τα αραβικά κράτη.
5. --Ας θυμηθούμε τα όσα γίνονταν με τον προηγούμενο ορθόδοξο Πατριάρχη Ειρηναίο, 2001-2007. Εξελέγη με 7 ψήφους σε σύνολο 17 (δεν πήρε πλειοψηφία), στην αρχή δεν τον δεχότανε το Ισραήλ, μετά τον έπιασαν που πούλαγε την πατριαρχική περιουσία σε ιδιώτες και έβγαζε τα λεφτά στο εξωτερικό, τον κήρυξαν έκπτωτο, αυτός αρνιόταν να φύγει επί 2 χρόνια, μέχρι που τον καθαίρεσε ο Πατριάρχης Κων/πόλεως. Κι όμως, αυτός συνέχιζε να κάνει τον Πατριάρχη, με την ανοχή του Κράτους του Ισραήλ, μέχρι που τον έκαναν απλό μοναχό (2008), και τον απομόνωσαν σε ένα σπίτι-φυλακή.
Αλλά  και με τον νέο Πατριάρχη συνεχίζονται τα  παρατράγουδα: διαδηλωτές από την Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και άλλες πόλεις, άσκησαν βία στο αυτοκίνητο του πατριάρχη γιατί πουλάει φιλέτα  γης σε επενδυτές , τον λένε ‘προδότη’. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι από τους σημαντικότερους ιδιοκτήτες γης, αλλά ισχυρίζεται πως πρέπει να πωλήσει γη για να αποπληρώσει χρέη!
6.--Άραγε, ο πόλεμος παλαιστινίων-εβραίων, είναι μόνο ένας πόλεμος θρησκειών? Ή ένας πόλεμος πλουσίων - φτωχών, ή  αριστερών-δεξιών ?, αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι αριστεροί συμπαθούν τους Παλαιστίνιους... Η απάντηση είναι συνδυαστική: Οι εβραίοι και οι πλούσιοι γενικώς, έχουν για θρησκεία το χρήμα. Δεν θα έρθει ειρήνη, αν δεν μοιραστεί κάπως δίκαια το χρήμα, και κυρίως αν δεν μειωθεί ο ρόλος που παίζουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες…
 Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ανατολικές θρησκείες: βουδισμός, ινδουισμός, που δεν δίνουν ‘δεκάρα’ για Ιερουσαλήμ, αλλιώς θα είχε γίνει παγκόσμιος πόλεμος…
7. -σαλάμ αλέκουμ=ειρήνη σε σας , λένε οι άραβες, -- ειρήνη υμίν, έλεγε συνεχώς και ο Χριστός.   --σαλάμ ή σαλόν, στα εβραϊκά-αραβικά, σημαίνει ειρήνη.
 
                      Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ω Σ


Έλληνες-Εβραίοι  = βίοι παράλληλοι
Οι σημαντικότεροι άνθρωποι της γης  στην αρχαιότητα, ήταν οι Έλληνες φιλόσοφοι και εφευρέτες, ωστόσο  στους τελευταίους αιώνες είναι οι Εβραίοι! Φρόυντ, Μαρξ, Αϊνστάιν, Μπακούνιν,  Μαξ Νορντάου , ο Πώλ Λαφάργκ , κλπ., και εκατοντάδες συγγραφείς, καλλιτέχνες, εφευρέτες, νομπελίστες: Μπόμπ Ντύλαν, Λέοναρντ Κοέν, Αμόζ Ος, κλπ.
Ωστόσο, ο πιό σημαντικός άνθρωπος παγκοσμίως, όλων των εποχών, υπήρξε ο Ιησούς , ο επονομαζόμενος ‘Χριστός’. Ο οποίος μάλλον είχε εβραϊκή καταγωγή εκ μητρός, και ελληνική ή ρωμαϊκή καταγωγή εκ πατρός. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν, πως είχε αυθεντική ελληνική παιδεία: συνεχώς κατηγορούσε την θρησκοληψία- τυπολατρία και φιλοχρηματία των Εβραίων. (δες το βιβλίο του Ευάγγελου Τρίγκα: ο Χριστός ήταν Έλληνας)


ομοιότητες και διαφορές των δύο λαών
Οι δύο λαοί έχουν πολλές  ο μ ο ι ό τ η τ ε ς : Είναι πανέξυπνοι και εφευρετικοί, έχουν παρόμοια θρησκεία και σημαία, τους ζηλεύουν άλλοι λαοί, τους έχουν κάνει γενοκτονίες. Μια άλλη τραγική ομοιότητα είναι  πως όταν γίνονται όχλος, κάνουν εγκλήματα: όπως οι αρχαίοι Έλληνες σκότωσαν τον Σωκράτη, έτσι και οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό…
 Έχουν όμως και σημαντικές δ ι α φ ο ρ έ ς:  οι Εβραίοι είναι ενωμένοι γιατί τους ενώνει το χρήμα, ενώ οι Έλληνες το σπαταλούν, και από τον πολύ εγωισμό τους  βρίσκονται σε διαρκή εμφύλιο πόλεμο, είναι όλοι ‘τσακωμένοι’.
 Οι Εβραίοι είναι παμπόνηροι, ρεαλιστές, κυνικοί. Οι Έλληνες είναι απονήρευτοι έως βλακείας, ενθουσιώδεις και ρομαντικοί, γι αυτό και είναι ημιμαθείς. Είναι ο πιο αδικημένος λαός..., έχουν όμως έναν κρυφό ‘ άσσο’. Όσο κι αν σήμερα  κυβερνούν τον κόσμο ‘μια χούφτα’ Εβραίοι, ο Τσώρτσιλ είπε: πως αν οι έλληνες μορφωθούν και ενωθούν, θα κυβερνήσουν τον κόσμο.


                        το διάγγελμα του Ισραηλινού Προέδρου
Ας προσέξουμε τί είπε στην Αθήνα, Ιανουάριος 2018:(οι υπογραμμίσεις δικές μας)
--Μεγάλες αυτοκρατορίες, όπως η Βαβυλωνία-Περσία-Ρώμη,  εξαφανίστηκαν. Ακόμα και η μεγάλη αυτοκρατορία του κατακτητή Μ. Αλέξανδρου, διαλύθηκε μετά τον θάνατό του. Και αντίκρυ τους, βλέπουμε τα πνεύματα  των μικρών βασιλείων: της Πόλης Κράτους Αθήνας, και της πρωτεύουσας του Βασιλείου της Ιουδαίας, την Ιερουσαλήμ, που υπάρχουν και διατηρούνται μέχρι σήμερα.
 Ανέτρεξα στην βιβλιοθήκη μου και βρήκα δεκάδες βιβλία που ο τίτλος τους αρχίζει με τη φράση:  «μεταξύ Αθήνας και Ιερουσαλήμ». Η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ είναι κοιτίδες που δημιούργησαν τον δυτικό πολιτισμό.
Οι μεγαλύτερες γραφές της ανθρωπότητας γράφτηκαν στα Εβραϊκά και στα Ελληνικά. Ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Θουκυδίδης, όλοι γράψανε  με τον υπέρτατο τρόπο τους, και έδειξαν το πνεύμα της σύνεσης, της ασφάλειας και της πίστης, την θεία εντολή και τον ανθρώπινο νόμο, που δεν επιβλήθηκαν με τη βία, αλλά με την δύναμη του πνεύματος.(…)  Τα ελληνικά ήτανε η πρώτη γλώσσα στην οποία μεταφράστηκε η βίβλος  , η τανάχ,  και οι σοφοί μας την έβλεπαν σχεδόν σαν μια ιερή γλώσσα.(…)
-- Το Ισραήλ του σήμερα, είναι μια μικρή χώρα, που γιορτάζει 70 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε, αλλά κατά την διάρκεια αυτών των ετών έκανε ‘επανάσταση’. Σήμερα το Ισραήλ είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη σε ό,τι έχει να κάνει με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Πριν λίγους μήνες το μικρό Ισραήλ, κατατάχτηκε 3ο παγκοσμίως στην καινοτομία. Επίσης κατέχει την 1η  θέση όσο αφορά τον αριθμό ευρεσιτεχνιών, και μηχανικών ‘κατά κεφαλήν’. Στο Ισραήλ υπάρχουνε πάνω από 5.000 νεοφυείς, ‘start ups’. Κάθε 8 ώρες γεννιέται μια νέα επιχείρηση, και οι ιδρυτές της ονειρεύονται ν’ αλλάξουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο για όλους μας. Είναι κάτι που μας κάνει περήφανους. Αυτή η περηφάνια ενώνει την ισραηλινή κοινωνία,(..) μεγάλος  αριθμός των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς όφελος της κοινωνίας, και για να σώσουν ζωές, και να βοηθήσουν άτομα με αναπηρίες, και για να καταπολεμήσουν την φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες. Είναι το ‘tech  for good’, η τεχνολογία να μπαίνει στην υπηρεσία του καλού, του αγαθού.
Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω πως  το DNA μερικών από αυτές τις εταιρείες σχετίζεται με το ελληνικό DNA. (!?!).
Η ελληνική καινοτομία είναι πιο πολύ από  α τ ε λ ε ί ω τ η !. Οι εφευρέσεις της Ελλάδας , άλλαξαν τον κόσμο σε πολλούς τομείς, όπως το τεστ παπ, που έσωσε τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες. Σήμερα με βάση το τέστ αυτό, αρκετές ισραηλινές εταιρείες αναπτύσσουνε εφαρμογές (…)


σχόλια:  Ο Πρόεδρος μιλάει με την αυθεντική εβραϊκή ειρωνία. Λέει ‘κατακτητή’ τον Αλέξανδρο, βάζει στην ίδια μοίρα :Αθήνα και Ιερουσαλήμ (!!), φιλοσόφους και ‘προφήτες’, αναφέρει 3 αρχαίους Έλληνες, αλλά δεν λέει για Αβραάμ- Ισαάκ-Σάρα, για να μην γελοιοποιηθεί. Και παραδέχεται κυνικά, πως οι Εβραίοι έχουν DNA ελληνικό, και πως κλέβουν ελληνικές ιδέες και κάνουν μπίζνες με αυτές. (όπως ακριβώς, ακόμα και ο Αϊνστάιν έκλεψε τον Καραθεοδωρή.)
Όμως είναι αρκετά ανιστόρητος: δεν ξέρει πως το ευαγγέλιο ομιλήθηκε και γράφτηκε στα ελληνικά, και πως είναι το ακριβώς αντίθετο από τις εβραϊκές γραφές, την ‘τανάχ’ ή ‘παλαιά διαθήκη’. Ο Χριστός είχε ελληνική παιδεία, και ήταν αντιεβραίος, χωρίς βία, αλλά με το δικό του ειρηνικό τρόπο…
Ο ισραηλινός Πρόεδρος παρουσιάστηκε κι αυτός ως ειρηνιστής, αλλά  δεν είπε ‘κουβέντα’ για το απαρτχάιντ που κάνει στους κακόμοιρους τους Παλαιστίνους.
---Ωστόσο, θα πούμε ‘μπράβο’ στους Ισραηλινούς, που έκλεψαν τους ελληνικούς σπόρους κάνναβης, και βγάζουν πολλά δις τον χρόνο, ενώ εδώ έχουν εξαφανιστεί.
επιμειξίες ελλήνων-εβραίων
Από τα αρχαία χρόνια είχαν μικρές επιμειξίες οι δύο λαοί. Λέγεται πως οι Σπαρτιάτες είχαν και εβραϊκό αίμα. Οι τυραννοκτόνοι ,ήρωες της Αθήνας, Αρμόδιος και Αριστογείτων, λέγεται πως ήταν εβραίοι.
Αντιστρόφως, το ότι οι σημερινοί Εβραίοι έχουν πολύ ελληνικό αίμα , αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Φαίνεται στην εμφάνισή τους, στο DNA, -όπως είπε και ο Πρόεδρος-, αλλά υπάρχουν και ντοκουμέντα, διότι πολλοί Έλληνες πήγαν ως σπερματοδότες στο Ισραήλ, μετά τον πόλεμο. Ως γνωστόν οι εβραίοι θεωρούν την καταγωγή από τη μητέρα ως μόνη σίγουρη. Ίσως οι Εβραίοι είναι 50% Έλληνες!. Και δυστυχώς  οι Έλληνες, λόγω της θρησκείας, πήραν την κακή και συντηρητική πλευρά των Εβραίων, έγιναν ‘εβραίοι’... Εν τέλει δεν υπάρχουν καν Εβραίοι: απλώς καθαριομανείς, υπερόπτες, και ‘σπάγκοι’ πλούσιοι…


Ελληνοεβραϊκή Ένωση !!!
 Ακούγεται ουτοπικό, αλλά ίσως αποδειχτεί πολύ ρεαλιστικό. Το να ενώσουν τις δυνάμεις τους αυτοί οι δύο λαοί. Να αλληλοσυμπληρωθούν, να κάνουν μία σύνθεση μόνο από τα χαρίσματά τους, χωρίς τα ελαττώματα.
Ας δούμε τι είπε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, επί αυτού:
Μερικοί θεωρούν τους λαούς μας ως κατάλοιπο ενός μεγάλου σημαντικού παρελθόντος, εγώ όμως, βλέπω του λαούς μας ‘στο μέλλον’, και ότι η συνεργασία του Ισραήλ και της Ελλάδας δημιουργούν  τη δύναμη να γράψουμε μαζί το μέλλον. -Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία των 2 χωρών μας αυξάνει όλο και περισσότερο, και προωθούμε συνεργασία στον αμυντικό τομέα,-κύριε Πρόεδρε ΓΕΕΘΑ-, στον κυβερνοχώρο, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας…
 Εκτός από την συνεργασία-‘καπέλωμα’, ας ξυπνήσουμε και μεις οι Έλληνες, ‘κλέβοντας’ ιδέες από τους φίλους Εβραίους. Ας προχωρήσουμε λοιπόν και σε οικονομική συνεργασία, ας μάθουμε  να αξιοποιούμε μόνοι μας τις ελληνικές εφευρέσεις, ας ξεπεράσουμε την κακιά πλευρά της χριστιανικής θρησκείας, το παπαδαριό. Ας γίνουμε ρεαλιστές και άθρησκοι όπως είναι οι μοντέρνοι εβραίοι, που έχουν ξεπεράσει τις 10 εντολές και τους παπάδες. Οι ‘καλοί’ Εβραίοι, είναι καλύτεροι κι από  τους Έλληνες! Ίσως επειδή μέσα απ αυτούς μιλάει το ελληνικό DNA…
σημείωση: Ας προσέξουμε πως στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ισραηλινού Προέδρου, αυτός ήταν θαρρετός, με ένα ελαφρύ χαμόγελο ‘αφ υψηλού’, ενώ η ματιά των Ελλήνων ήταν κομπλαρισμένη, φαινόταν πως ‘πιέζονταν’ για να δείχνουν χαρούμενοι και σύμφωνοι.


τα Σόλυμα αναφέρονται στην Ε ραψωδία της Οδύσσειας!
Ο Οδυσσέας , ύστερα από 7 χρόνια που είχε μείνει με την μάγισσα Καλυψώ στη νήσο Ωγυγία (μάλλον είναι η νήσος Λειψώ-Λειψοί), έφτιαξε σχεδία και ανοίχτηκε στο πέλαγος… Τότε, ο Ποσειδώνας, καθώς ανέβαινε από τους Αιθίοπες (τους Αιγύπτιους?), ξαφνικά ,  από τα όρη των Σολύμων είδε μακριά στο πέλαγος τον Οδυσσέα που αρμένιζε, κι ευθύς φούντωσε η μανία του γι αυτόν ,κλπ.  Ραψωδία Ε, στίχος 283-285 : τόν δ’ ἐξ Αἰθιόπων ἀνιών κρείων ἐνοσίχθων τηλόθεν ἐκ Σολύμων ὀρέων ἴδεν: εἴσατο γάρ οἱ πόντον ἐπιπλώων, κλπ
  Οι Σόλυμοι ήταν αρχαίος λαός  στην Νότια Μικρά Ασία, κοντά στο όρος ‘Σόλυμα’.  Πολύ πιθανόν τα ‘Σόλυμα’ του Ομήρου να είναι τα ίδια με τα σημερινά Ιερο-Σόλυμα!!! (καθώς προστέθηκε αργότερα η λέξη: ιερός)
Ο Ποσειδώνας ήταν γενικώς ένας άγριος ‘κακός’ θεός, αλλά με τον Οδυσσέα είχε ιδιαίτερη μανία, γιατί είχε σκοτώσει τον γιό του, κύκλωπα Πολύφημο.  Η Αθηνά, αντιθέτως, προστάτευε τον αγαπημένο της ήρωα Οδυσσέα σ όλες τις δυσκολίες.
 Ας παραλληλίσουμε εδώ, τον γνωστό μύθο, για το ποιός Θεός θα έδινε το όνομα στην πόλη που μετά ονομάστηκε ΑΘΗΝΑ. Ο Ποσειδών έχασε, κέρδισε η Αθηνά. Ο Οδυσσέας , θα λέγαμε πως συμβολίζει την Ελλάδα, που ανάμεσα στις τόσες και  τόσες φουρτούνες, καταφέρνει και επιβιώνει, με την βοήθεια της Αθηνάς…
                                                    Από το antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια