google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για την κατάργηση κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού την εορτή των Θεοφανείων στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Δ.Κ. Φιλιατρών. Αντιδράσεις οι οποίες λαμβάνουν διαστάσεις στην τοπική κοινωνία, η οποία είναι σφόδρα αντίθετη με την απόφαση των ιερέων της πόλης, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει γίνει δημόσια από τη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών. Ωστόσο, από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Φιλιατρών, Αναστάσιο Πούλο, εξεδόθη πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, το οποίο και έχει δημοσιοποιηθεί. Παράλληλα, έχουν αποσταλεί προσκλήσεις σε επίσημους προσκεκλημένους.
3 μέρες πριν από την εορτή των Θεοφανείων, έχει συγκληθεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου με προσκεκλημένους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών για το θέμα της κατάργησης της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Δ.Κ. Φιλιατρών. Σημειώνεται ότι στις 8 Δεκεμβρίου εξεδόθη από το Δήμο Τριφυλίας δελτίο Τύπου – «Ενημέρωση εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών περί της κατάργησης της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού την εορτή των Θεοφανείων στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Δ.Κ.Φιλιατρών», στο οποίο τονιζόταν: «Για την ενημέρωση των πολιτών γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: 
Με Απόφαση των ιερέων της πόλεως των Φιλιατρών, η οποία κοινοποιήθηκε στο Συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών, παύει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων εντός των υδάτων της θάλασσας, με εναλλαγή ανά έτος, στους οικισμούς Αγρίλη, Λιμενάρι και Αγία Κυριακή, όπως τα τελευταία χρόνια συνηθιζόταν με την ακόλουθη αιτιολόγηση: “πρώτον διότι η πόλις δεν είναι παραθαλάσσια, δεύτερον η διπλή κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού θεωρείται πλεονασμός, τρίτον διότι η κατάδυσις του Σταυρού εις την θάλασσαν απετέλεσε καινοτομία των τελευταίων ετών και όχι έθιμον και, τέλος, διότι τα πάντα ευσχημόνως και κατά την τάξιν θα πρέπει να επιτελούνται”.
Με πληροφορίες από το Θάρρος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη