google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ το Σάββατο το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία καθώς οι φορείς της πόλης τίμησαν την Παρασκευή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με καταθέσεις στεφάνων στην Άνω Πόλη, ενώ την ίδια ημέρα έγιναν σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης σχολική εορτή για το ιστορικό της ημέρας με οπτικοακουστικό υλικό.
Αναλυτικά την Παρασκευή στις 11.30 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από την μαθητική νεολαία με τα αθλητικά σωματεία στο ηρώο της Επάνω Πόλης παρουσία των εκπαιδευτικών και αρχών της πόλης και του Δήμου Τριφυλίας..
ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
 Μισή ώρα αργότερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνου μπροστά από το άγαλμα της Ελληνίδας μητέρας Ελένης Ιωαννίδη που θυσίασε όλα τα παιδιά της στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, παρουσία των αρχών, εκπροσώπων της οικογένειας Ιωαννίδη και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Συγκινητική ήταν η μικρή αναφορά μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, στο τέλος των εκδηλώσεων του αιδεσιμώτατου του Ναού Αγίας Τριάδας π. Σταθόπουλου για την αυτοθυσία στην πατρίδα της Ελληνίδας Μάνας ως παράδειγμα που δύσκολα θα δούμε στην εποχή μας.
Να τονίσουμε ότι το Σάββατο θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανάσιο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία με τον πανηγυρικό της ημέρας από τον ιστορικό Γεώργιο Μαυροειδή. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο των προτομών του μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελου Αμβρόσιου Φραντζή, ενώ στις 11.30 θα διεξαχθεί η Μεγάλη Παρέλαση των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων της πόλης, των σωματείων και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με χορούς στην κεντρική πλατεία της πόλεως.
Από το kyparissialive, kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη