google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ι Έλληνες να πληρώσουν όλο το χρέος! Και οι Γερμανοί το δικό τους

ι Έλληνες να πληρώσουν όλο το χρέος! Και οι Γερμανοί το δικό τους

Τα αρχαία χρόνια το να βγείς στην αγορά ήταν κάτι ιερό, σήμαινε πως είσαι ενεργός πολίτης, και πας στο βουλευτήριο, στο λαϊκό δικαστήριο, στο θέατρο, στην πλατεία, στην πόλη.  Αγορεύω σημαίνει:  μιλάω στο λαό.
 Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, χάθηκε η αμεσότητα στις ανθρώπινες σχέσεις,  και παράλληλα αυξήθηκαν τα προϊόντα, κι έτσι  πλέον το ‘αγορεύω’ άλλαξε σε αγοράζω, και η αγορά έγινε μάρκετ, (και η υπεραγορά, σούπερ μάρκετ.!!)
  Αλλά η λέξη αγορά,  παραλλάχτηκε κι ακόμα πιο πολύ , διεστράφη!!!
Βγαίνω στις αγορές σημαίνει πως ένα κράτος δανείζεται χρήματα από τις αγορές χρήματος !!!  

Πολύ παράλογο!!!
Πρώτον: όλοι ξέρουμε πως τα κράτη έχουν το χρήμα, έχουν το ‘δικαίωμα’ (και το μηχάνημα) να τυπώνουν χρήμα. Πώς μπορεί να δανείζονται τα κράτη? Το φυσιολογικό είναι πως μόνο οι φτωχοί άνθρωποι  δανείζονται χρήματα από άλλους ή από τράπεζες.
 Δεύτερον: η λέξη: ‘αγοράζω’ σημαίνει: δίνω λεφτά και παίρνω ένα πράγμα ή μια υπηρεσία από κάποιον που μου τα  πουλάει.  Οι τράπεζες δανείζουν χρήμα, αλλά λένε λανθασμένα πως: πουλάνε χρήμα, διότι γι αυτές το χρήμα είναι πράγμα, είναι υπηρεσία!!  Μάλλον πουλάνε  τρέλα!..
  
Φιλοσοφία περί δανείου - πώς προήλθε το χρέος…
Όταν ένας δεν έχει χρήμα, το φυσιολογικό είναι να πάει για δουλειά, ή να πουλήσει κάτι,  ή να δανειστεί χρήμα από κάποιον που έχει….
Σήμερα όλοι χρωστάμε στις τράπεζες και στο κράτος. Αλλά το παράδοξο είναι πως και όλες οι τράπεζες, και όλα τα κράτη, χρωστάνε κι αυτοί κάπου!!!  
Αλλά πού χρωστάμε όλοι ?   Μήπως χρωστάμε  σε   ε ξ ω γ ή ι ν ο υ ς ??
Πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το χρέος..?  Είναι αληθινό ή ψεύτικο?
---Η επίσημη άποψη είναι πως είναι αληθινό , είναι από δανεικά που έχουμε πάρει και δεν τα γυρίσαμε + τόκους.
---Η άλλη άποψη λέει, πως το χρέος των κρατών είναι εικονικό και ψεύτικο . Είναι πλαστό, είναι  ‘μαϊμού’, και δεν πρέπει να το πληρώσουμε. Η άποψη αυτή συμφέρει βεβαίως τους δανεισμένους, αλλά έχει μικρή βάση αλήθειας.
 Η αλήθεια είναι πως ο τόκος αυξάνει συνεχώς το δάνειο, κι όσο αργεί κάποιος να το ξεπληρώσει, τόσο βουλιάζει στο χρέος.
 Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος που το κάθε χρέος έχει την τάση να μεγαλώνει. Είναι τα ‘χαμένα’ χρήματα, αυτά που χάνουμε όλοι καθημερινά, τα σκισμένα ή καμένα χαρτονομίσματα, τα χαμένα κέρματα. Είναι κυρίως οι χαμένοι θησαυροί, το κρυμμένο χρήμα, και το κλεμμένο  χρήμα που έβγαλαν στο εξωτερικό.  Όλα αυτά δημιουργούν έλλειψη χρήματος, και δεν μπορούμε να  γυρίσουμε πίσω το χρέος, το οποίο αυξάνει λόγω τόκου.
Αυτά τα δύο, τόκος και ‘χαμένο’ χρήμα, στην πορεία των αιώνων  αυξάνουν γεωμετρικά, κι έτσι υπάρχουν ζάπλουτοι άνθρωποι-τοκογλύφοι, που δανείζουν ακόμα και κράτη!!!

Οι γερμανικές αποζημιώσεις…
Προσφάτως η Γερμανική Βουλή αποζημίωσε ομόφωνα 50.000 ανθρώπους που καταδικάστηκαν στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο από τους Ναζί, επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι (!).  Η αποζημίωση που έλαβαν οι αδίκως καταδικασμένοι ως ομοφυλόφιλοι, είναι 3.000 ευρώ, και άλλα 1500 για κάθε έτος φυλάκισης!!!
 Μπράβο μεγάλο στη Γερμανία. Και θα έπρεπε να έδινε πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση για μια τόσο άδικη φυλάκιση… Τουλάχιστον δεκαπλάσια.
 Αλλά εμάς τους Έλληνες, που μας σκότωσαν , μας έκαψαν τα σπίτια, μας έκλεψαν τις αρχαιότητες, τις πλάκες χρυσού, και όλα τα κρατικά χρήματα, πόσο πρέπει να αποζημιώσουν εμάς?  Πόσα   τ ρ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α  ???
Πόσο τραγική ειρωνεία είναι να χρωστάει η Ελλάδα 300 δις, και η Γερμανία σήμερα να έχει πλεόνασμα επίσης 300 δις ευρώ???

Παράλληλη πληρωμή των δανείων!
Έστω κι αν μας χάριζαν οι δανειστές όλο το χρέος, είναι σίγουρο πως  αμέσως θα ξανάρχιζε η ‘νεόπλουτη’ και ασθενής Ελλάδα να ξαναχρεώνεται.
          Ας  βρεθεί λοιπόν μια ‘τρίτη λύση’, η σοφή χρυσή τομή.
-- Η Ελλάδα να ξεπληρώσει κανονικότατα όλες τις δόσεις του δανείου της.
     Δεν τιμά τους Έλληνες να παρακαλάνε για να τους χαρίσουν τα χρέη.
--Πρέπει  να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή επιτήρηση, ώστε να γίνουμε σωστό κράτος. Είναι ντροπή μας που το 70% των μεταρρυθμίσεων αποδείχτηκαν σωστές, αλλά δεν μπορούσαμε να τις κάνουμε μόνοι μας.
-- Αλλά παράλληλα, πρέπει να ξεπληρώσει και η Γερμανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα. Να μας πληρώνει το 50% από την κάθε δόση, μέχρι να γίνει παράλληλο ξεχρέωμα Ελλάδας και Γερμανίας…

                    Το χρέος είναι κυρίως ψυχολογικό !!!
  Είναι μια μεγάλη αλήθεια, που λίγοι γνωρίζουν. Η ψυχολογική πίεση που νοιώθει όποιος χρωστάει, είναι βαρύτερη από το ίδιο το χρέος. Για να γλυτώσουμε , λοιπόν, από το χρέος, πρέπει πρώτα να μην μας πανικοβάλλει, αλλά να προσπαθήσουμε έντεχνα και έξυπνα και με κόπο να το ξεχρεώσουμε. Είναι πανεύκολο να γίνει αυτό, μέσα σε λίγες μέρες (!), αρκεί να υπήρχε μια εθνική πανστρατιά , και να το πληρώσουν οι έλληνες εφοπλιστές, οι πλούσιοι γενικώς, η εκκλησία, και οι έλληνες του εξωτερικού.  Έχουν τεράστια ευθύνη οι πολιτικοί που δεν συντονίζουν μια τέτοια προσπάθεια, ώστε να έρθει σύντομα η μέρα που δεν θα χρωστάμε σε κανέναν ‘μπιπ’..
                                               Antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Υστερόγραφο:  
1. -- Η λέξη αγοράζω: έχει ακόμα μία εξαίρετη σημασία στην καθημερινή κουβέντα. Σημαίνει:  κρυφακούω, σιωπώ, μαθαίνω, κλέβω ιδέες, κλπ.  
2. --Η λέξη market δεν έχει πληθυντικό αριθμό, δεν υπάρχει λέξη markets. Άραγε η σωστή μετάφραση είναι : η Ελλάδα βγήκε στην αγορά (χρήματος), όχι ‘στις αγορές’.  Πράγματι η Ελλάδα έχει βγεί στο πεζοδρόμιο, έχει γίνει του δρόμου, και της αγοράς. Για λίγο ακόμη…  Μέχρι να λάβουν οι λέξεις: ‘αγορά’ και  ‘αγορεύω’, την κανονική τους, την αρχαία ελληνική σημασία, που σημαίνει : σε αγοράζω και σε πουλάω…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη