google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΕΙΣ: ‘Αθώο’ το ROUNDUP ? Ένοχοι όσοι το χρησιμοποιούν!

ΑΠΟΨΕΙΣ: ‘Αθώο’ το ROUNDUP ? Ένοχοι όσοι το χρησιμοποιούν!

 Ακόμα κι αν όλες οι Κρατικές Υπηρεσίες και όλοι οι Επιστήμονες μας πουν πως το  Roundup είναι αθώο, όμως εμείς μπορούμε να λέμε πως: όσοι το πουλάνε είναι εγκληματίες, όσοι το αγοράζουν και ψεκάζουν είναι επικίνδυνοι βλάκες …
 Διότι   α κ ό μ α   κ ι   α ν   ή τ α ν   π ρ α γ μ α τ ι κ ά   ε ν τ ε λ ώ ς   α θ ώ ο, σαν το νεράκι της πηγής,  πάλι είναι τρελό να ψεκάζουμε τα χορταράκια και τα φυτά και τα δέντρα με ένα υγρό που τα μαραίνει. Είναι καθαρή τρέλα!!!
 Τα χορταράκια τα έφτιαξε ο ‘καλός θεούλης’ για να τα τρώνε τα ζωάκια: τα ερπετά, τα σαλιγκάρια, οι χελωνίτσες, τα αρνάκια και τα κατσικάκια, τα μοσχαράκια, ακόμα και τα σκυλάκια και γατάκια πρέπει να τρώνε καθημερινώς λίγα χόρτα για την καλή υγεία τους. Ακόμα και για τους ανθρώπους η καλύτερη τροφή είναι τα φυτικά προϊόντα.  Αν δεν υπήρχαν τα φυτά, δεν θα ζούσαν τα ζώα, ούτε οι άνθρωποι…
  Αλλά εκτός από τροφή,  ό λ α   τ α   φ υ τ ά   ε ί ν α ι   β ό τ α ν α , έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για όλες τις ασθένειες.

 Το roundup δεν είναι καθόλου αθώο…  
■--Εφευρέθηκε το 1974 από την Monsanto, ώστε να το αντέχει στο ψέκασμα το μεταλλαγμένο καλαμπόκι και η μεταλλαγμένη σόγια.
■--Τα τελευταία 20 χρόνια πολλές  επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως είναι πολύ τοξικό και καρκινογόνο, φέρνει γενετικές ανωμαλίες και πάρκινσον.    
■--Τον Μάρτιο του 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχτηκε πως πιθανότατα γεννά καρκίνους για τον άνθρωπο,και πρέπει να απαγορευτεί εντελώς.
■--Ωστόσο η Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος δεν το θεώρησε επικίνδυνο!. (αν και  η εταιρεία που το πουλούσε, η Monsanto , δικάζεται για το φάρμακο αυτό από αμερικανούς αγρότες που αρρώστησαν…, είναι τρελοί οι αμερικάνοι)
■ --Φέτος τον Μάρτιο του 17 ήρθε αυτή η αμερικάνικη οδηγία και στην Ευρώπη! Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων εκτίμησε πως δεν έχει γενετικές ή αναπαραγωγικές επιπτώσεις…  Με απλά λόγια, δίνει ‘πράσινο φως’ στην Ε.Ε. για να συνεχιστεί η χρήση του ραουντάπ σε όλες τις 28 χώρες, διότι   μέχρι στιγμής η Κομισιόν έχει εγκρίνει την χρήση της ουσίας, υπό όρους, και μόνο   μέχρι τον Ιούλιο του 2018!!.

Πώς εξηγείται η ‘αθώωση’ του roundup ???
 Είναι απλό.! Αρκεί να προσέξουμε ότι προσφάτως η  ‘γερμανική’ Bayer  εξ-αγόρασε την  ‘αμερικάνικη’ Monsanto που είχε λάβει ‘κακό όνομα’.
Κι έτσι, η ‘αθώα’ Bayer, άσκησε πιέσεις στους Ευρωπαίους για να συνεχίσει να πουλάει το δηλητήριο  στην Ευρώπη..  Και μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια …

το ίδιο το roundup λέει πως είναι επικίνδυνο!
---Ας δούμε τι γράφει επάνω στο μπουκάλι, ως οδηγίες χρήσεως:
«καταπολεμά όλα τα ζιζάνια. Χρησιμοποιείται σε όλα τα δέντρα και τα φυτά, με ψεκασμό. Κατά τη διάρκεια του ψεκασμού χρειάζεται προσοχή για να μην ψεκαστούν φυτά και δέντρα της καλλιέργειας, να μην ψεκάζουμε κοντά στους κορμούς. Και μετά τον ψεκασμό πρέπει να ξεπλυθεί πολύ καλά με νερό ο ψεκαστήρας ή το βυτίο που χρησιμοποιήσαμε.»

το ίδιο το Υπουργείο Γεωργίας λέει πως είναι επικίνδυνο.
Λέει: να τηρούνται οι οδηγίες που λέει το μπουκάλι, να μη ραντίζουν όταν φυσάει, να μη ρεντίζουν κοντά σε ρυάκια-ρέματα-γενικώς όπου υπάρχει νερό-, να μην ψεκάζουν αν υπάρχουν κοντά μελίσσια, ή όταν ανθίζουν τα λουλούδια (δηλ. όλη την άνοιξη), να μην αφήνουν τα ζώα να βοσκάνε ακόμα κι όταν ξεραθούν τα ζιζάνια, να ψεκάζουν με ειδική ενδυμασία, μάσκα και γάντια, να μη ραντίζουν κοντά σε κατοικίες, σχολεία, κοινόχρηστους χώρους, (τουλάχιστον 50 μέτρα από κατοικίες και 80 από σχολεία), και να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι για τα ζιζάνια, όπως είναι το χορτοκοπτικό, ή άλλα μέσα.   Αλλά δυστυχώς κανείς στην Ελλάδα δεν εφαρμόζει τίποτα απ’ αυτά...

Γεωπόνοι και αγρότες, ξέρουν πως είναι επικίνδυνο, αλλά το χρησιμοποιούν.
 Οι γεωπόνοι, βεβαίως γνωρίζουν πως είναι δηλητήριο, αλλά κονομάνε απ’ αυτό. Γι αυτό και δεν λένε στους αγρότες πόσο επικίνδυνο είναι . Πουλάνε σε οποιονδήποτε  ο,τιδήποτε, και αυτός μπορεί να  ρίξει  το δηλητήριο οπουδήποτε, ακόμα και  στη δεξαμενή που πίνει νερό όλη η πόλη…
 Οι  νεόπλουτοι τεμπελο-‘αγρότες’ βαριούνται να βάλουν χορτοκοπτικό. Ραντίζουν συνεχώς με χημικά, ενώ ξέρουν πως είναι δηλητήριο. Καταδέχονται να φοράνε μάσκα και ειδικά ρούχα, σαν να έχουμε χημικό πόλεμο. Και το μόνο που κάνουν για να μην μαζέψει κανείς λάχανα και δηλητηριαστεί, ή για να μην πάει κοπάδι με πρόβατα, κρεμάνε στην άκρη του χωραφιού το άδειο μπουκάλι roundup! Η πιο κακόγουστη κίνηση όλων των εποχών.. Θέλουν nobel οικολογικής ‘μαλακίας’ !!!
---Μια άλλη απόδειξη πως είναι επικίνδυνο, είναι ότι οι πλούσιοι δεν ραντίζουν οι ίδιοι, αλλά βάζουν φτωχούς εργάτες να ‘φάνε’ το δηλητήριο (αλβανούς-ρουμάνους). Όπως ακριβώς και καμμία μεγαλοκυρία δεν καθαρίζει μόνη της το σπίτι της με χημικά, αλλά βάζει την φτωχιά καθαρίστρια...

                η λύση στο πρόβλημα είναι:
--Δεν ραντίζουμε  με Roundup, ούτε με άλλα χημικά ζιζανιοκτόνα.
--Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο σε όσους μολύνουν το περιβάλλον. Αν ραντίσει ο γείτονάς σου το χωράφι του, είναι σαν να έβαλε δηλητήριο και στο δικό σου.
--Χρησιμοποιούμε χορτοκοπτικό. Κι όχι τον Απριλομάη που οι μέλισσες πάνε στα άνθη, αλλά τον Μάιο - Ιούνιο, που ξεραίνονται τα χόρτα και από μόνα τους...
--Η καλύτερη λύση είναι να βοσκάνε στα χορταράκια τα πρόβατα, μοσχάρια, κότες, αυτή είναι η φυσική ανακύκλωση…    Στο φινάλε, καλύτερα να χορταριάσει και να λογγώσει ένα χωράφι, παρά να δηλητηριαστεί.

 Επίλογος:  Άμα όλες οι Υπηρεσίες Υγείας του κόσμου και όλοι οι επιστήμονες σου έλεγαν : να πας να πινιγείς , θα πήγαινες?  Αν ‘όχι’, τότε γιατί ραντίζεις με roundup?
                                                 antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Υστερόγραφο:
1. Μπορείς να δείς την βλακεία και την κακία σε όλους όσους ραντίζουν με χημικά τα χορταράκια. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς  έχουν προβλήματα υγείας (αλλά και οικογενειακά), σαν να υπάρχει θεός που τους τιμωρεί...
2. --Έστω κι αν είναι ‘λίγο’ επικίνδυνο το roundup, στην Ελλάδα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς γιατί γίνεται κακή χρήση και μεγάλη κατάχρηση. Η πρώτη περιοχή παγκοσμίως σε ρεντίσματα από χημικά και ιδίως από το ραουντάπ, είναι η περιοχή γύρω από την Κυπαρισσία με πρωτεργάτη τον Δήμο που ραντίζει δημόσιους δρόμους, δίπλα από κατοικίες, δίπλα σε πηγές, σε πλατείες, και βεβαίως δεν βάζει πουθενά πινακίδες πως έβαλε δηλητήριο.    Αλλά και  το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού κάθε χρόνο την άνοιξη ραντίζει τα χορτάρια στο Κάστρο Κυπαρισσίας, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς.   
 Γιατί δεν βάζουν λίγο δηλητήριο στο νερό που πίνουν, μήπως και γλυτώσουμε?

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη