google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ

Από τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στιγματίστηκε χθες, η παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα. Ο κ. Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Αμανατίδη – Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα και εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος, ξεναγήθηκε στα Επαγγελματικά Λύκεια της πόλης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου και αργότερα στο διοικητήριο με εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Συλλόγων, όπου και προκλήθηκε η ένταση! Οι γονείς, έκαναν λόγο για αντιλαϊκές πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τρομερές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Επίσης, αναφέρθηκαν στα κενά που υπάρχουν ακόμη σε πολλές μονάδες, στην ανάγκη διορισμών και σε επιμέρους ζητήματα. Το κοινό ψήφισμα-υπόμνημα δημοσιεύεται στη σελίδα 21.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ… ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ
Οι εκπρόσωποι των γονέων και των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα και θέλησαν να μπουν στην αίθουσα συσκέψεων να δουν τον υπουργό, εκεί είναι που ξεκίνησαν όλα. Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας βγήκε και τους ζήτησε να εισέλθει αντιπροσωπεία και ο διάλογος… ξέφυγε! Κάποια στιγμή ο βουλευτής απευθυνόμενος σε μια γυναίκα της είπε: «Όταν βγάλεις τα σκουλαρίκια και το make up έλα να μου μιλήσεις!», για να ακολουθήσει ένας διάλογος… απείρου κάλλους! «-Πανίβλακα, σε έβγαλαν και βουλευτή! – Αυτός είναι ο πολιτισμός της Αριστεράς σας; Με τιμάει που με βρίζετε! -40 χρόνια στην Καλαμάτα δε σε έχω δει πουθενά -Σας εύχομαι ο Θεός να σας κάνει καλύτερο άνθρωπο». ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών, δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει προσπάθειες για αντιμετώπιση όσων προβλημάτων, είναι εφικτό άμεσα να επιλυθούν και στη συνέχεια, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, απ’ όλους έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου και στάθηκε κυρίως στις προσπάθειες για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. «Νομοθετήσαμε ήδη το δικαίωμα των παιδιών των ΕΠΑΛ να έχουν πρόσβαση εκτός από τα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, ενώ επιχειρούμε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, την εφαρμογή του μεταλυκειακού έτους, τις τάξεις μαθητείας, που προσφέρουν μια ομαλή και ασφαλή επαφή των αποφοίτων μας με την αγορά εργασίας, καθώς προσφέρει 9 μήνες αμειβόμενης εργασίας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, που οδηγεί σε πιστοποίηση ανώτερων προσόντων. Ήδη σήμερα, 1.500 παιδιά έχουν ενταχθεί με την εμπειρία τους, να είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντική», ανέφερε ο κ. Μπαξεβανάκης, αναφορικά με τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης και στάθηκε στην αναβάθμιση του Λυκείου. «Θέλουμε να ξανακερδίσουμε το Λύκειο και από ένα Σχολείο που για τα παιδιά σήμερα, δυστυχώς θεωρείται μόνο ένας αναγκαίος διάδρομος στη μαθητική τους πορεία προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης να γίνει ένα ουσιαστικό Σχολείο, που τα παιδιά μας θα το ξαναγαπήσουν», δήλωσε ο υφυπουργός ο οποίος κάλεσε όλους σε συμμετοχή σε ουσιαστικό διάλογο, επισημαίνοντας πως η διαμαρτυρία δεν είναι αρκετή. Όσον αφορά στις αλλαγές, που θα αποφασιστούν, ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αιφνιδιασμός, καθώς οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν, θα τεθούν σε εφαρμογή μετά από τρία χρόνια.
 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ… ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ!!!
 Ο υφυπουργός, με αφορμή τις λιποθυμίες μαθητών στα Σχολεία από την πείνα, όπως αυτή πριν μερικούς μήνες στην Καλαμάτα, αλλά και πρόσφατα στην Πάτρα και το έγκλημα στη Μεσσήνη, όπου ο πατέρας που σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε, φέρεται να είχε οικονομικά προβλήματα, απάντησε σε ερώτημα της «Φ» δηλώνοντας αισιόδοξος πως η κατάσταση θα αλλάξει τους επόμενους μήνες και πως αντί να… σταματήσει όλο αυτό, θα επεκταθούν τα «συσσίτια» στα Σχολεία! «Περιγράψατε μια όντως δύσκολη κατάσταση που βιώνει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας και των μαθητών μας φυσικά! Εμείς, εφαρμόζουμε το θεσμό των σχολικών γευμάτων που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες, σε περιοχές κυρίως χαμηλού βιοτικού επιπέδου και φιλοδοξούμε από το Σεπτέμβριο αυτό να επεκταθεί και να καλύψει 50.000 παιδιά κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές, αν και καταλαβαίνω πως αυτή δεν είναι η λύση», είπε ο κ. Μπαξεβανάκης, ο οποίος δήλωσε… αισιόδοξος για το μέλλον! «Όλοι ξέρουμε τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση εκτός, αλλά και εντός της χώρας, που κάποιοι εμφανίζονται ένθερμοι υποστηρικτές των δανειστών, να προχωρήσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που καθυστερεί όχι με δική μας ευθύνη και να ξεπεράσουμε αυτόν τον πολύ δύσκολο κάβο. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα η πορεία να αντιστραφεί. Το αποτέλεσμα του 2016, που η Ελλάδα όχι μόνο έπιασε τους στόχους της, αλλά είχε υπεραπόδοση των εσόδων της, κάτι που μας επέτρεψε να αποδώσουμε το πλεόνασμα ως 13η σύνταξη, αποδεικνύει ότι και τους στόχους μας μπορούμε να επιτυγχάνουμε, αλλά και αυτήν την επιτυχία να την επιστρέψουμε στην κοινωνία. Και το 2017, θα πάμε ακόμη καλύτερα και θα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στην κοινωνία περισσότερα, σε περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Μπαξεβανάκης, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, στον οποίο δεσμεύτηκε για λύσεις στα προβλήματα συγκεκριμένων μονάδων. ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ «Έχουμε, υποχρέωση – και σε αυτό υπήρξε απόλυτη σύμπτωση με το δήμαρχο – στα λίγα προβλήματα που υπάρχουν, όσον αφορά στις κτηριακές υποδομές των Σχολείων τα οποία ήδη φαίνεται ότι είναι δρομολογημένα σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Παιδείας και στη συμβολή του στην ταχεία ολοκλήρωση της λύσης τους, να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας», ανέφερε ο κ. Μπαξεβανάκης με τον Παναγιώτη Νίκα να εκφράζει την ικανοποίησή του.
«Η κατάσταση των σχολικών κτηρίων είναι ικανοποιητική έως εξόχως ικανοποιητική, εκτός από δύο-τρεις περιπτώσεις. Καταβάλλονται προσπάθειες, και με τα χρήματα, τα οποία έρχονται από την κυβέρνηση και συμπληρώνονται με χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό – χρήματα του λαού είναι όλα αυτά – ώστε να δίνουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας ο οποίος στάθηκε στα προβλήματα του πρώην Πολυκλαδικού, «που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και το οποίο ποτέ δε λειτούργησε σωστά. Από τότε που δημιουργήθηκε, είχε τεχνικά προβλήματα. Όπου να ΄ναι, βγαίνει η πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπάρχει συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ώστε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο και να μην έχουμε πλέον τα προβλήματα, που έχουμε κάθε χρόνο», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Νίκας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη