google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΙΑ ΠΕΝΙΧΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΑΛΕΥΡΑΣ

ΓΙΑ ΠΕΝΙΧΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΑΛΕΥΡΑΣ

Στη χθεσινή ειδική Συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε το πενιχρό έργο της! Και όταν φυσικά δεν υπάρχει έργο, συνεπής με τις αρχές της , «παλιά μας τέχνη κόσκινο», ακολούθησε την γνωστή τακτική της των προσωπικών επιθέσεων και των ύβρεων με την ανοχή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό κατήφορο και θα συνεχίσουμε να τηρούμε στάση δημιουργικής αντιπολίτευσης, χωρίς εντυπωσιασμούς και εύκολες καταγγελίες στείρας αντιπολίτευσης. Όμως η υποθετική κοσμογονία των έργων της ανάπτυξης και της ευημερίας όπως ισχυρίζεται δεν είναι παρά η αντανάκλαση της εικονικής πραγματικότητας. -Παρουσίασαν μάλιστα ως επιτυχίες της, έργα άλλων ως δικά της, καθώς και έργα προηγούμενων χρόνων. -Υπερφόρτωσε χωρίς φειδώ αλλά και χωρίς κανένα σοβαρό προγραμματισμό το ΕΣΠΑ 2007-2013 , με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα έργα να απενταχθούν και αρκετά να περάσουν ως έργα Phasing στο τρέχον ΕΣΠΑ .
Συνεπώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ένταξης νέων έργων στη νέα Προγραμματική περίοδο. -Απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει την ελαιοπαραγωγή , με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 200 εκατομμύρια € από το εισόδημα των παραγωγών της Περιφέρειας μας και τα οποία θα λείπουν από την τοπική μας οικονομία. Μάλιστα τα επιχειρήματα που επικαλείται για την αποτυχημένη δακοκτονία, δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς, καθώς και τις δικές της ευθύνες . Γι΄αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. -Το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας καθυστέρησε να ξεκινήσει παρά τις επισημάνσεις μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις και στους πολίτες. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά , όταν απαιτείται οργανωμένος σχεδιασμός με συγκεκριμένα «χρονοδιαγράμματα» η Περιφερειακή Αρχή υστερεί (ο δάκος και το κουνούπι όμως δεν περιμένουν). -Επιρρεπείς στην εύκολη διολίσθηση από την πραγματικότητα ισχυρίζονται ότι επαναλειτουργούν τα δημόσια ΚΤΕΟ όταν τα 4 από τα 5 είναι κλειστά και προωθούν την αξιοποίησή τους με επινοικίαση σε ιδιώτες όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά του Περιφερειακού συμβουλίου. Δυστυχώς κατά τον χθεσινό απολογισμό οι Φαρισαϊσμοί και οι κενολογίες είχαν πάλι την τιμητική τους . «Παράλειψαν » όμως να αναφερθούν για σημαντικά έργα που είχαν εξαγγείλει , αλλά έμειναν στις εξαγγελίες όπως: Το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων. Τα κτηνοτροφικά Πάρκα. Τα περιφερειακά σήματα ποιότητας που θα πιστοποιούν τα προϊόντα μας και θα τους δίνουν προστιθέμενη αξία και ταυτότητα. Ο Ανατολικός οδικός Άξονας. Ο Προαστιακός Λουτρακίου. Το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας. Το έργο «σημαία» Μεσσήνης – Εύας – Βαλύρα και Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη – Αρκαδική Πύλη.
 Η Ε.Ο. Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι παράκαμψη Φιλιατρών. Είναι μακρύς ακόμη ο κατάλογος , απλά υπενθυμίζουμε τα σημαντικότερα , μήπως και σταματήσουν τις βαρύγδουμπες μεγαλοστομίες. Μόνον από αυτές τις αναφορές φαίνεται ξεκάθαρα ότι στον «τόπο των θαυμάτων» κατοικεί η υποκρισία και η ανευθυνότητα ! Όσο και αν η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί εναγώνια να κάνει το μαύρο – άσπρο και να πλασάρει ανεπιτυχώς φανταστικά «ταξίδια» σε επίπλαστους κόσμους. Θεωρούμε ότι σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο η Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί μια διαδικασία βελτίωσης της ευημερίας των κατοίκων , με την αξιοποίηση των υφιστάμενων δεδομένων , τη δημιουργία νέων συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα, με την αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού της Πελοποννήσου (Πανεπιστήμιο , ΤΕΙ, Ερευνητικά ιδρύματα κ.λ .π).
Σε αυτή την πρόκληση η Περιφερειακή Αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί με σωστή ιεράρχηση των έργων που θα υπηρετούν ένα συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης, μακριά από πελατειακές λογικές και τοπικισμούς. Η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία θα συνεχίσει την εποικοδομητική κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις, για το συμφέρον του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Καλαμάτα 27-01-2017 Ο επικεφαλής της Παράταξης Παναγιώτης Αλευράς

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη