google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Λύσεις για τα προβλήματα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία δρομολογήθηκαν χθες, σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Ενιαίου Κέντρου Μιλτιάδη Μυλωνά, Μεσσήνιου στην καταγωγή. Οι λύσεις αφορούν την Καλαμάτα, την Πύλο και την Τριφυλία. Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπασάκος και οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ σε Καλαμάτα και Φιλιατρά, ο κ. Μυλωνάς επεσήμανε στην «Ε» ότι «στην Καλαμάτα υπάρχουν 4 ασθενοφόρα το πρωί και το απόγευμα και 2 ασθενοφόρα τη νύχτα». Υποστήριξε πως «πρόβλημα υπήρξε για ένα 8ωρο, καθώς δύο παλιά ασθενοφόρα είχαν πάει για σέρβις» και ανέφερε ότι «η εικόνα σήμερα είναι περισσότερο ικανοποιητική απ’ ό,τι ήταν το 2015, το 2014 και το 2013».
Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως συμφώνησε και ο Π. Μπασάκος ως έχων την ευθύνη της διοίκησής του, το νοσηλευτικό ίδρυμα της τριφυλιακής πρωτεύουσας θα το βοηθήσει το ΕΚΑΒ Φιλιατρών μ’ ένα ασθενοφόρο και πλήρωμα. «Θα καλύψει τη Δυτική Μεσσηνία», είπε ο κ. Μπασάκος και διευκρίνισε: «Ενα ασθενοφόρο θα καλύπτει 24 ώρες το 24ωρο την περιοχή και ένα δεύτερο ασθενοφόρο στο Καλό Νερό θα καλύπτει τις 15 μέρες, τις μισές μέρες του μήνα». Για την Πύλο, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε ότι «στους 5 οδηγούς και μέλη πληρώματος θα προστεθούν και 2 ακόμα, ώστε με 7 άτομα να υπάρχουν περισσότερες βάρδιες και περισσότερη κινητικότητα».
Ο ίδιος είπε πως η Πύλος και η Δυτική Μεσσηνία, λόγω και της Βοϊδοκοιλιάς, έχουν αυξανόμενη τουριστική κίνηση και παρατήρησε: «Πρέπει να παρέχουμε ασφάλεια και να δείξουμε σαν κράτος ότι μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα». Ο Μιλτ. Μυλωνάς ανέφερε ότι «δεν μένουμε εδώ, προχωράμε. Βλέπουμε τα κενά, ενημερωνόμαστε για εγκαταλελειμμένα ασθενοφόρα σε δήμους. Είχαν δοθεί σε δήμους για να καλύψουν τις ανάγκες τους και έχουν εγκαταλειφθεί». Κλείνοντας, μίλησε για φιλοσοφία εξυπηρέτησης και υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, επισημαίνοντας ότι «το ΕΚΑΒ είναι για να υπηρετεί τους πολίτες, τον απλό πολίτη, χωρίς να λογαριάζεται το κόστος».
Από την 'Ελευθερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη