google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΨΑΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΨΑΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΜΕ Λαμπρότητα όπως ταιριάζει στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας αλλά κυρίως για το λαό μας με ανεξίτηλη την μνήμη στς καρδιές των επόμενων γενιών, τιμήθηκε και φέτος 182η Επέτειος της Μεσσηνιακης επανάστασης- της πρώτης κοινωνικής επανάστασης του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους -ενάντια στο απολυταρχικο καθεστώς της Αντιβααιλειας του Οθωνα.
Ο δίκαιος αγώνας της Πρώτης Κοινωνικής επανάστασης της Ελλάδας που παραμένει επίκαιρη και ίσως διαχρονική μέχρι σήμερα ήταν ένας αγωνας για λιγότερους φόρους και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη όπως τόνισαν οι ομιλητές παρουσία των αρχών της περιοχής. . Στις 11-9 2016 στο Ανω Ψάρι Τριφυλιας, έγινε από τους εκπροσώπους των αρχών η κατάθεση στεφάνι στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη που εκτελέστηκε από το τότε καθεστώς ως πρωταγωνιστής του αγώνα, ενώ στεφάνι μεταξύ άλλων κατέθεσε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων Παναγιώτης Λούτος, εκπρόσωποι του Δήμου Οιχαλίας και της ενότητας Δωρίου παρουσία πλήθος κόσμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη