google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 AYΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

AYΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

Μαρτυρικό αναμένεται να είναι το διάστημα από το τέλος του Σεπτεμβρίου έως και το τέλος του Ιανουαρίου του 2017 για 7,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το χέρι θα μπαίνει… βαθιά στην τσέπη και μάλιστα από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να επιβαρυμθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως οι έμμεσοι φόροι θα… χτυπήσουν καθημερινές μας συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα και ο καφές! Το ημερολόγιο της εφορίας προβλέπει τουλάχιστον δύο φορολογικά σοκ κάθε μήνα μέσω των οποίων μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κάτοχοι ακινήτων καλούνται να κρατήσουν όρθιο το κράτος. Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ, καθώς και τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2017.
Ο λογαριασμός των έμμεσων φόρων περιλαμβάνει αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο κίνησης. Η νέα επιβάρυνση, η οποία θα κάνει ακριβότερη την καθημερινότητα των πολιτών, θα έρθει βάσει Μνημονίου τον Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τη φέρει πιο μπροστά, πιθανόν από τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να θωρακιστεί έναντι της υστέρησης των εσόδων. Στους νέους έμμεσους φόρους περιλαμβάνεται επίσης ο νέος αυξημένος ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, πιο ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ, αυξήσεις στο φόρο που επιβάλλεται στα προϊόντα καπνού και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ακόμη και τέλος σταθερής τηλεφωνίας.
Οι συνολικές επιβαρύνσεις στη βενζίνη γίνονται ακόμα μεγαλύτερες λόγω του ΦΠΑ 24%. Από τον Ιανουάριο του 2017, η συνολική αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης θα φτάσει τα 8 λεπτά το λίτρο, ενώ η τιμή του υγραερίου κίνησης θα είναι αυξημένη κατά 13 λεπτά το λίτρο. Ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο και σε συνδυασμό με τον ΦΠΑ η τελική τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να αυξηθεί κατά 4 λεπτά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη