google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ Α.Τ. ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ Α.Τ. ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, που διοργάνωσε ο Δήμος Τριφυλίας, η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α.Τ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
έγραφε το πανό του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, αφήνοντας αιχμές για την Δημοτική Αρχή. Η αγανάκτηση και ο αναβρασμός πλέον του κόσμου, για την συνεχή υποβάθμιση των Φιλιατρών, με την απομάκρυνση και την κατάργηση των υπερησιών από την πόλη μας, έχουν αναστατώση τους κατοίκους.
Το μήνυμα που επικράτησε κατά το χθεσινό συλλαλητήριο είναι ότι «η παραμονή του Α.Τ. στα Φιλιατρά είναι αδιαπραγμάτευτη και απαιτούμε παράλληλα και την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.»
Αρκετοί θεωρούν ότι τώρα πλέον είναι αργά, καθώς οι αντιδράσεις έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα, αφήνοντας αιχμές για παραλείψεις από την Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Δημήτρης Σαρματζής είπε ότι τα μέτρα που μας πρότειναν κρίνονται ανεπαρκή και μη εξασφαλισμένα. Έφτασε η ώρα όλων των κομμάτων. Τους θέλουμε όλους μαζί μας και δίπλα μας, χωρίς να παραλείψει και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι αγώνας κόμματος, τόνισε, είναι αγώνας των Φιλιατρών. Δεν θα αποδεχθούμε οποιοδήποτε κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών και θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα με όσους βρεθούν μπροστά μας.
Ο κ. Παπαθεδοσίου είπε ότι με γαλήνια πρόθεση από όλους, θα εξεταστεί ξανά το πρόβλημά μας. Δεν είναι μόνο η ασφάλεια των Φιλιατρινών, αλλά και των μεταναστών που εργάζονται εδώ.
Ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε ότι με την συγκατάβαση των Διοικούντων του Δήμου, ενισχύεται η πολιτική των δύο άκρων, συμπιέζοντας την πόλη των Φιλιατρών, με κερασάκι την κατάργηση του Α.Τ.
Ο κ. Πούλος τόνισε ότι το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών που επέλεξαν κάποιοι δεν θα ισχύσει και αν γίνει αυτό θα αναλάβουμε την προστασία εμείς οι ίδιοι, παίρνοντας τον νόμο στα χέρια μας.
Ο κ. Καναλουπίτης είπε ότι πρέπει να είμαστε η μοναδική πόλη στην Ελλάδα με πάνω από 10.000 κατοίκους και να μην υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να παραμείνει το Α.Τ.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν πόλεις σαν τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, τα οποία έχουν μέγεθος, οικονομική δραστηριότητα, ζωή, να αντιμετωπίζονται κατά αυτόν τον τρόπο. Δήλωσε ότι προχωράμε όλοι μαζί με ενιαία συμπεριφορά και συνείδηση.
at1Ο κ. Ανδρινόπουλος πρότεινε να δεχθούμε το κόστος διαβίωσης των Τμημάτων και σε ανάγκη να μπει ένα τέλος 1 ευρώ ανά δημότη, ή διαφορετικά να κοπούν 1-2 ευρώ από τα Πολιτιστικά τέλη.
Ένταση δημιουργήθηκε στην αντιπαράθεση του Δημάρχου με τον κ. Καλογερόπουλο, που εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση μετά την Τρίπολη έπρεπε να παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή.
Ο κ. Κουκούμης εξέφρασε την αντίθεσή του στο νόμο για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που οδηγούν στην καταστολή ενάντια στον λαό.
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» ήταν το μήνυμα του κΜερκούρη, απαιτώντας άμεσα την απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Να αφήσουμε τα μικροπολιτικά και τα μικροκομματικά στην άκρη, σχεδιάζοντας όλοι μαζί δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
Ο κ. Κόλλιας πρότεινε αλυσίδα προστασίας με κλείσιμο του δρόμου όπου στεγάζεται το Α.Τ. Φιλιατρών, με σκοπό να το προστατέψουμε.
Ο κ. Ξύγκας είπε ότι δυστυχώς θεωρώ ότι σήμερα αυτό εδώ είναι ένα μνημόσυνο, διότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Αν περάσει η κατάργηση του Α.Τ., θα ακολουθήσουν και άλλα πράγματα. Ο κ. Σωτηρόπουλος πρότεινε δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των δρόμων στις εισόδους της πόλης και τόνισε ότι μία μία δομή στην πόλη καταργείται.
Ο κ. Κωνσταντίνος Σαρματζής Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε θέμα Δήμου Τριφυλίας, εξαιτίας της αφαίμαξης των υπηρεσιών που φεύγουν από την πόλη μας.
Ο κ. Βασίλης Αθανασόπουλος Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει εδώ και καιρό ο Σύλλογος, ενώ κατηγόρησε τον Δήμο ότι παραμένει αμέτοχος και παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις. Ο γνωστός στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος, απήγγειλε ένα ποίημα για τα Φιλιατρά και τόνισε ότι δεν θα τους περάσει, πρέπει να παλέψουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις, γιατί αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται.
Ο στρατηγός Βορρές είπε ότι αυτή η συγκέντρωση ας είναι η αρχή να ξεκινήσουμε με το Αστυνομικό Τμήμα και να συνεχίσουμε με πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν στην πόλη μας.Ο κ Μαντάς δήλωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει και συντάσσεται μαζί σας για την επίτευξη αυτού του στόχου της παραμονής του Α.Τ. Νομίζω ότι μόνο εάν μπορούμε και σκεφτούμε ομαδικά, θα επιτύχουμε.
Η κ. Μπούζα χαρακτήρισε μπακαλίστικη λογική τις αποφάσεις του γόνατου για το κλείσιμο του Τμήματος. Με ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην ασφάλεια, την προστασία, τη ζωή.Ο κ. Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο συγκεκριμένος Δήμος και τόνισε την ανάγκη παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος στα Φιλιατρά.
Mε πληροφορίες και φωτό από τα filiatranet, kyparissianews.com, O.Π.Ε

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη