google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
 Το λιμάνι της Κυπαρισσίας αποτελεί από τη φύση του προϋπόθεση, αλλά και μία μεγάλη δυνατότητα για την ανάπτυξη της περιοχής ,όχι μόνον του Δήμου ς αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου . Είναι προφανές ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική. Έτσι η Δημοτική Αρχή σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τον οποίον ευχαρίστησε δημόσια, ξεκίνησε το σχεδιασμό των έργων αποκατάστασης του μεγάλου λιμανιού μας. Η αποκατάσταση των ζημιών στον προσήνεμο μόλο έχει αποτελέσει την προτεραιότητα των ενεργειών που επιβάλλονται για την αναβάθμιση του. Ο Δήμος ευχαρίστησε επίσης τον Υφυπουργό Οικονομίας –Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χαρίτση για την κατανόηση της σημαντικότητας του έργου και τη μεγάλη του συμβολή στην επιλογή και χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με την παράλληλη δημιουργία του σχεδίου ανάπτυξης (master plan) του λιμένος Κυπαρισσίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να βρει η ελπίδα προοπτική, συνεχίζουμε να ενεργούμε για την ενίσχυση του πλεονεκτήματος της γεωγραφικής θέσης της Τριφυλίας.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 
Ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Δημοτική Ενότητα Αετού, ο Βιολογικός Καθαρισμός Κοπανακίου έφτασε μετά από πολύχρονες και πολυάνθρωπες προσπάθειες στην ολοκλήρωσή του. Στις 18 Μαΐου έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου και η παρουσίαση ολοκληρωμένου πλέον από τις εργολήπτριες εταιρείες και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα εξετάσθηκαν συμπληρωματικές ενέργειες, που πρέπει να γίνουν ώστε το έργο να μην υπολείπεται κατά την λειτουργία του και συγχρόνως να καθοριστεί η διαδικασία των συνδέσεων, που δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες του ΕΣΠΑ και οι οποίες επιβαρύνουν το Δήμο και τους δημότες. Στόχος πλέον είναι η προετοιμασία του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ για τη λειτουργία του έργου. Ένα πολύ σπουδαίο έργο, με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό και εκτέλεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα παραδοθεί στους πολίτες σύντομα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη