ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ

Τα ελλιπή στοιχεία στην αίτηση της ενδιαφερόμενης αλλοδαπής Π.Μ. για την δημιουργία του οίκου ανοχής σε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας οδήγησαν την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Τριφυλίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της, να ζητήσει να γίνει εκ νέου η αίτηση. Η αίτηση σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline δεν έχει τα ακριβή στοιχεία της ενδιαφερόμενης (ταυτότητα – διαβατήριο), παρά μόνο το όνομα και το επώνυμο με ένα αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλά ούτε και τα στοιχεία του προτεινόμενου χώρου που θα γίνει ο οίκος ανοχής, ενώ συνοδεύεται με ένα λιτό κείμενο το οποίο λέει: «Επιθυμώ να λειτουργήσει στον Δήμο Τριφυλίας οίκος ανοχής».
Ο Πρόεδρος της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας, Ιωάννης Αδρακτάς, στην αρχή της εισήγησης του αναφέρθηκε στο νόμο 2734/199 ο οποίος καθορίζει τους όρους λειτουργίας του οίκου ανοχής σύμφωνα με τον οποίο εκτός των άλλων ορίζει ότι ο οίκος ανοχής θα πρέπει να έχει κάποιες αποστάσεις σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές…». Ενώ τόνισε πως τα στοιχεία είναι ελλιπή σε πρώτη φάση και θα πρέπει να γίνει νέα αίτηση που να έχει περισσότερα στοιχεία. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας (Κωνσταντέλου, Κουτρουμπής και Πανουσοπούλου) συμφώνησαν πως πρέπει να έρθει η αίτηση με περισσότερα στοιχεία καθώς είναι ελλιπής.
Η απόφαση που πήρε η επιτροπή είναι να επανέλθει η αίτηση με πλήρη στοιχεία ταυτότητας του ενδιαφερομένου ατόμου που την υποβάλει, καθώς και στοιχεία της τοποθεσίας που θα δραστηριοποιηθεί η επιχείρηση για να μπορέσει να ελεγχθεί η νομιμότητα της αίτησης. Σημειώνεται ότι, απαραίτητα για την έκδοση αδείας λειτουργίας οίκου ανοχής από το Δήμο Τριφυλίας είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι καθαρά γνωμοδοτικ
Share on Google Plus

About kyparissiotis