google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετούν τους μαθητές από Πολυθέα και Αετό

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετούν τους μαθητές από Πολυθέα και Αετό

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο από χτες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι γονείς από το Κοπανάκι, αφού ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς από την Πολιτεία και αφού επίσης δεν βολεύουν τα παιδιά τα δρομολόγια και τα ωράρια του ΚΤΕΛ.
Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου εξηγεί: «Για μια ακόμα φορά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως γιατί βλέπουμε τις προσπάθειές μας να πέφτουν στο κενό και οι υποσχέσεις ότι θα δουν με ευαισθησία το θέμα μας να παίρνουν απάντηση τώρα. Σήμερα λοιπόν, στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου ξεκίνησαν τα δρομολόγια των ταξί, αλλά όχι σε όλα τα χωριά όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι κάποια παιδιά -11 στον αριθμό- από τα χωριά Πολυθέα και Αετός θα μεταφέρονται με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ (για χαμηλότερο κόστος), το οποίο αναχωρεί από την Πολυθέα στις 6.55 π.μ. και από τον Αετό στις 7.05 π.μ. και φτάνει στο Κοπανάκι στις 7.15, μία ώρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Το δε μεσημέρι τα παιδιά που σχολάνε μετά τη 1.15 μ.μ. θα περιμένουν στους δρόμους το λεωφορείο μέχρι τις 3.
Πώς είναι δυνατόν τα παιδιά του δημοτικού -6 έως 12 χρονών- να μεταφέρονται με λεωφορείο της γραμμής (με επιβάτες) χωρίς συνοδό και τόσο νωρίς το πρωί; Ποιος θα μας διασφαλίσει την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας; Δεν θα επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας να μπει σε καμία ζυγαριά κόστους. Η μία υπηρεσία μας στέλνει στην άλλη αποποιούμενη τις ευθύνες της κι έτσι μας έχουν στην αναμονή 2 1/2 μήνες τώρα χωρίς την επίλυση του προβλήματός μας. Εμείς ως εργαζόμενοι στην πλειοψηφία μας (αγρότες και κτηνοτρόφοι) αδυνατούμε πλέον να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, ούτε να τα στείλουμε με το λεωφορείο της γραμμής με τον «οποιονδήποτε» συνεπιβάτη και τόσο πρωί! Από σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 δυστυχώς τα παιδιά μας δεν θα πάνε σχολείο γιατί δεν αντέχουμε άλλο…».
kopanakinews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη