google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στεγασμένη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας. υπάρχει ήδη!!!

Στεγασμένη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας. υπάρχει ήδη!!!


 Το χειμώνα, όταν βρέχει και φυσά, συμβαίνει κάτι τρελό κάθε Σάββατο στη λαϊκή αγορά  Κυπαρισσίας. Ο κόσμος, πωλητές και αγοραστές βρέχονται αντί να πάνε 30 μέτρα δίπλα, κάτω από το υπόστεγο. Το κτήριο του Δημαρχείου-ΚΕΠ είναι τόσο μεγάλο και έχει υπόστεγο γύρω-γύρω που μπορεί να χωρέσει πολύ κόσμο, ειδικά αν υπάρχει κάποια καλύτερη οργάνωση του χώρου.
    Αλλά και το καλοκαίρι, πάλι είναι καλύτερα κάτω από το υπόστεγο, αντί να απλώνουν τεράστιες ομπρέλλες πάνω στην τσιμεντένια πλατεία.

   Έχουν γίνει πολλά λάθη στην Πλατεία Δημαρχείου - Πλατεία λαϊκής. 
 Έκοψαν πολλά δέντρα (που είναι και ποινικό αδίκημα), και τσιμένταραν όλη την πλατεία και την έκαναν πάρκιγκ για να αράζουν τα αμάξια τους!  Βαριούνται  να περπατήσουν λίγα μέτρα. 
  Η πλατεία αυτή πρέπει να όλη να δενδροφυτευτεί, να γίνει άλσος, παιδική χαρά, χώρος περιπάτου και ανοιχτός υπαίθριος χώρος για διαρκή αγορά: μικροπωλητές, παζάρι βιβλίων από δεύτερο χέρι, ανταλλακτικό παζάρι, κλπ. κλπ. Οχι πάρκιγκ!. Δεν αράζουν αμάξια πάνω στις πλατείες, είναι αγένεια, είναι βλακεία, και είναι και παράνομο.
    Ο Δήμος έχει την ευθύνη να την ξανακάνει πλατεία, και να επιτρέψει στους αγρότες και στους αγοραστές, να πουλούν και να αγοράζουν, στην στεγασμένη λαϊκή αγορά. 
   Είναι τόσο απλό! πώς δεν το καταλαβαίνουν?

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη