google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιατί η Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας τα βράδια 'βουλιάζει' από κόσμο?

Γιατί η Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας τα βράδια 'βουλιάζει' από κόσμο?

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί τα μαγαζιά στην Κάτω Πλατεία είναι άδεια? 
  Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το εξηγήσει κανείς....
  Η Παλιά Πόλη έχει άλλη 'ατμόσφαιρα' . Λιγότερα αυτοκίνητα, έχει ποδήλατα, παιδιά που παίζουν, βλέπεις ανθρώπους από κάθε ηλικία, άντρες και γυναίκες, πολλή νεολαία. Τα καταστήματα είναι πιό όμορφα, παραδοσιακά, έχουν ελληνικά ονόματα, δεν έχουν πλαστικές καρέκλες, δεν έχουν φτιάξει κιόσκια σαν θερμοκήπια. Κι όλα αυτά τα ξεκίνησαν 1-2 δραστήριοι επιχειρηματίες. Ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα. 
   Η Κάτω Πόλη έχει τα χάλια της. Περνούν συνεχώς και με μεγάλες ταχύτητες φορτηγά, τρακτέρια, αυτοκίνητα, μηχανές μεγάλου κυβισμού. Δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών. Δεν υπάρχει περιφερειακός δρόμος. Οι μαγαζάτορες δεν έχουν πάντα όμορφα καταστήματα, έχουν βάλει ξενικά 'ευρωπαϊκά' ονόματα, έχουν πολλές τηλεοράσεις,  πλαστικές καρέκλες, έχουν παράνομα κιόσκια στην πλατεία σαν θερμοκήπια, ένας απ αυτούς έβαλε και σιδεριές σαν να έχει μαντρί με πρόβατα.  Όλοι τους , ακόμα και τα περίπτερα, έχουν καταλάβει παρανόμως δημόσιο χώρο, νομίζουν πως η πλατεία είναι δικιά τους! Στην πλατεία δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος.  Η Πολεοδομία αντί να γκρεμίσει όλες τις παράνομες κατασκευές, περιορίζεται να τους βάζει κάθε χρόνο ένα μικρό πρόστιμο. Και ο Δήμος, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, και Σύμβουλοι, ενώ αυτοί έπρεπε να είχαν λύσει το πρόβλημα, όμως 'ποιούν την νήσσαν', στη δημοτική γλώσσα: 'κάνουν την πάπια'.
   Το αστείο είναι πως όλοι οι μαγαζάτορες θα συμφωνούσαν να γινόταν αναμόρφωση της πλατείας, να έβγαιναν τα παράνομα κιόσκια, γιατί ξέρουν πως θα είχαν πολλούς πελάτες, όμως (σχεδόν) κανείς δεν ξεκινά μόνος του να αφήσει ελεύθερο τον χώρο που έχει καταπατήσει. Περιμένει να το επιβάλλει ο Δήμος. Παίζουν όλοι τους 'την κολοκυθιά', ρίχνουν την ευθύνη στους άλλους...
    Ποιά είναι η λύση για την κάτω Πλατεία? 
 Αφού δεν κάνουν τίποτα ο Αρχές, αφού δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους παρά τον παχυλό μισθό τους,  το βάρος πέφτει σε μας τους ενεργούς και άμισθους 'ακτιβιστές' πολίτες. Θα κάνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό που ήδη κάνουμε. Μην πίνετε καφέ σε μαγαζιά που έχουν καταπατήσει δημόσιο χώρο, μην πίνετε τσιπουράκι, μην τρώτε φαγητό. 
  Μην πατάτε στην κάτω Πλατεία, στην Πάνω Πόλη διασκεδάζεις καλύτερα.
    Ο συντάκτης αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις προτάσεις που κάνει, διότι έχουν σκοπό την εφαρμογή του νόμου, τον οποίο η οργανωμένη πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει.
ΣΥΝΤΑΞΗ: Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε άρθρα όπως έχουμε αναφέρει σεβόμενοι την πηγαία γλώσσα του γράφοντος αλλά και τα όσα έχουμε αναφέρει κατά καιρούς..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη