google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΜΑ: το ΑΛΦΑΔΟΛΑΣΤΙΧΟ έχει πολλές χρήσεις !

ΘΕΜΑ: το ΑΛΦΑΔΟΛΑΣΤΙΧΟ έχει πολλές χρήσεις !

Το αλφαδολάστιχο το ξέρουν μέχρι τώρα οι μαστόροι, αλλά σύντομα θα το μάθουμε όλοι μας λόγω των πολλών χρήσεων που έχει.
    Είναι ένα διαφανές, ευλύγιστο, ελαφρύ, λεπτό, και πολύ φτηνό λάστιχο.
Είναι πιο λεπτό απ ότι τα άλλα λάστιχα ποτίσματος, είναι σαν το μικρό δάχτυλο του χεριού. Υπάρχουν, όμως, και διάφορα μεγέθη.  
  Μέχρι τώρα το χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι για να παίρνουν ‘αλφαδιά’, δηλαδή για να ορίσουν δύο σημεία ώστε να είναι επίπεδα: π.χ. οι άκρες ενός πατώματος, δύο παράθυρα, το σενάζι ενός ορόφου, κλπ.  Έχει την χρησιμότητα που κάνει ένα ‘αλφάδι’ σε ένα τραπέζι ή ένα μάρμαρο, μόνο που το αλφαδολάστιχο είναι για μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και πολλά μέτρα… Μοιάζει με το ηλεκτρονικό αλφάδι ‘laser’,αλλά στην πράξη είναι πολύ καλύτερο.  Λειτουργεί με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, δηλαδή το γεμίζουν με νερό (χωρίς καθόλου αέρα μέσα), και εκεί που ισορροπεί το νερό στην μια πλευρά του, είναι εντελώς επίπεδο με το σημείο που ισορροπεί το νερό στην άλλη πλευρά του.  (οι αρχαίοι μαστόροι για να πάρουν αλφαδιά χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδιο αλφάδι με νερό.  Κάπως παρόμοια, οι μαστόροι που χτίζουν σπίτι κοντά στη θάλασσα, παίρνουν ‘αλφαδιά’ με το επίπεδο της θάλασσας. Δηλαδή αν είσαι μέσα σε ένα σπίτι και βλέπεις από τα παράθυρα τη θάλασσα, αυτά είναι επίπεδα αν ο ορίζοντας της θάλασσας είναι στην ευθεία με τα παράθυρα, κλπ. κλπ.)
  Όμως οι μαστόροι, από την πολλή επιμέλεια να πάρουν ‘καλή αλφαδιά’, δεν προχώρησαν να δουν πόσες άλλες χρησιμότητες έχει το αλφαδολάστιχο…


1..  Είναι τέλειο για πότισμα-κατάβρεγμα σε αυλές, κήπους, γκαζόν, πλύσιμο αυτοκινήτου,  κλπ.  Είναι πολύ ελαφρύ, λεπτό, δεν τσακάει όπως τα άλλα λάστιχα, και μπορείς να το αφήσεις και στο χώμα, δεν είναι ανάγκη να το ξαναμαζεύεις κάθε φορά, αφού είναι λεπτό και διαφανές και δεν ‘χτυπάει’ στο μάτι. Δεν κάνει θηλιές όπως κάνουν τα άλλα λάστιχα που μπορείς να μπερδευτείς και να πέσεις. Μαζεύεται πολύ εύκολα.  
 Είναι ιδανικό για καταστήματα που έχουν βρύση επί του πεζοδρομίου. Πλένουν εύκολα το πεζοδρόμιο, εύκολα το ξετυλίγουν και το τυλίγουν, και είναι διαφανές και δεν ενοχλεί το μάτι όταν είναι κουλουριασμένο.


2.  Είναι  ιδανικό για ‘πυροσβεστική φωλεά’ που έχουν όλα τα καταστήματα. Κανονικά θα έπρεπε και τα σπίτια να είχαν  ένα σημείο εντός, με 10-20 μέτρα τυλιγμένο αλφαδολάστιχο για τυχόν περίπτωση μικρής πυρκαγιάς. Απλώνεις γρήγορα το λάστιχο και τη σβήνεις.


 3.  Χρησιμεύει για να μετράνε το ύψος του υγρού στα διάφορα μη διαφανή δοχεία, π.χ. τα καζάνια με το λάδι, έχουν στην έξω πλευρά ένα διαφανές αλφαδολάστιχο και βλέπουν τη στάθμη του λαδιού. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και στα βαρέλια με το κρασί, και γενικά σε κλειστά δοχεία με υγρά.


 4.  Είναι ιδανικό για δωρεάν , -χωρίς ηλεκτρισμό-, μεταγγίσεις υγρών με σιφωνισμό. Δηλαδή αν θέλεις να μεταγγίσεις κρασί, λάδι , ξύδι ή νερό κλπ. βάζεις ένα αλφαδολάστιχο στο ένα δοχείο , ρουφάς και μετά αυτομάτως μεταγγίζεται λόγω του βάρους του. Καταργεί τα μοτέρ με τα οποία μέχρι τώρα  γεμίζουν τα δοχεία με λάδι κλπ, Το μοτέρ  βλάπτει το λάδι γιατί το ‘χτυπάει’. Ιδανικό για ελαιουργεία και για τυποποίηση ελαιολάδου. Είναι ιδανικό και για τις ποτοποιίες, για να γεμίζουν τις μινιατούρες και τα μπουκάλια με το κρασί. Καθώς είναι διαφανές, βλέπεις αν υπάρχει -τυχόν- σκουπιδάκι στο υγρό που μεταγγίζεται.


5. άλλες χρήσεις:
 --μπορεί επίσης να το βάλει κανείς στο μπάνιο του, στο ‘τηλέφωνο’ για το ντους.
 --μπορεί –επίσης-, να το χρησιμοποιήσει για διακριτική μεταφορά νερού, για πότισμα φυτών (ας καταλάβει ο αναγνώστης) , αφού είναι διαφανές και δεν φαίνεται.
  --Μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και τις σιδερένιες και χάλκινες σωλήνες της ύδρευσης, αλλά μόνο όταν το νερό δεν έχει πίεση, όταν υπάρχει φυσική ροή, διότι στην πίεση δεν αντέχει και ανοίγει.
--και άλλες πολλές χρησιμότητες έχει, ας σκεφτεί ο καθένας.


 Αλλά ας πάμε στην πράξη.
Πώς προσαρμόζεται στη βρύση: είναι πανεύκολο Αγοράζεις 5-10 μέτρα αλφαδολάστιχο ,το  προσαρμόζεις με ένα ενωτήρα σε ένα λίγο μεγαλύτερο λάστιχο ολίγων πόντων που έχει και  στρόφιγγα ώστε να το βιδώσεις στη βρύση. Αυτό ήταν!, καλά ποτίσματα.
  Μπορεί όποιος θέλει να προωθήσει την ιδέα και να κονομήσει. Αγοράζει  μια κουλούρα αλφαδολάστιχο, παίρνει τα ενωτήρια για να συνδέονται σε βρύση, και πουλά τα 10 μέτρων λάστιχα σ όποιον έχει βρύση, δηλαδή σε όλους.


-----Είναι 3 φορές πιο φτηνό απ τα άλλα λάστιχα ποτίσματος. Είναι 3 φορές πιο ευλύγιστο, 3 φορές πιο ελαφρύ. Είναι διαφανές.  Αν υπολογίσουμε όλα αυτά τα υπέρ, είναι συνολικά 10 φορές πιο καλύτερο από τα άλλα λάστιχα.
 Είναι θέμα χρόνου πότε θα αντικαταστήσει πλήρως τα λάστιχα που έχουμε στη βρύση για να καταβρέχουμε. Είναι βαριά, λυγίζουν, χτυπάνε στο μάτι, έχουν όλα τα ελαττώματα.
  Υπάρχει και μαύρο λάστιχο που μοιάζει πολύ με το αλφαδολάστιχο. Είναι πολύ φτηνό, ευλύγιστο, λεπτό και ελαφρύ, που μπορεί να αντικαταστήσει σε αρκετές χρήσεις τα σκληρά μαύρα λάστιχα που έχουν μέχρι τώρα οι  αγρότες στα χωράφια, τα οποία είναι δύσχρηστα, βαριά και τσακάνε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη