google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟ ATHENS PRIDE-ΟΙ LGBTQ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟ ATHENS PRIDE-ΟΙ LGBTQ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Από Δελτίο Τύπου Ομάδας της Μεσσηνίας το παρακάτω θέμα:
Το Athens Pride απέδειξε πως εκτός απο πανηγυράκι που θέλουν κάποιοι και κάποιες να το χαραχτηρίζουν πως είναι μια μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας. Ναι γιορτή. Γιατί ακόμα και στους συνεχείς αγώνες οι επιτυχίες που κατακτιούνται αξίξει να γιορτάζονται.
To Athens Pride γιόρτασε φέτος τα 11α γενέθλιά του.  Η φετινή Γιορτή είναι ίσως πιο σημαντική από τις 10 προηγούμενες, αφού είναι η πρώτη που διεξάγεται μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το νέο σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο αίρεται ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών.
σταδιου
Ιστορική χαρακτήρισαν τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, τόσο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου, όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Περισσότερα από 32.000 άτομα βρέθηκαν εχθές στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ζητήσουν από την κοινωνία να “πάρει θέση” απένταντι στη διαφορετικότητα. Η Μεσσηνία είχε εκπροσώπηση από ομάδα φίλων υποστήριξης LGBT Μεσσηνίας οι οποίοι συναντήθηκαν με διοργανωτές αλλά και τον ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά όπως και με συλλογικές οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα ελπίζουν ότι όπως όλα δείχνουν αν η Καλαμάτα πάρει την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 τότε θα πρέπει η πόλη από νωρίς να πάρει θέση για τα αυτό που είπε ο Γ..Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ότι η Κοινότητα δεν ζητάει να τις παραχωρηθούν ειδικά δικαιώματα αλλά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία στηρίζει η ελληνική πολιτεία όπως επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος της Βουλής που υποσχέθηκε περισσότερα ως την επόμενη διοργάνωση.
13 πρεσβείες φέτος στο πλευρό του Athens Pride!!

IMG_1384
Παρότι φέτος ήταν «τραυματισμένο» απο την αποχή πολλών ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων,που όλοι ευχόμαστε να λυθεί η διαφωνία και να ήταν αυτή η πρώτη και τελευταία χρονιά που συνέβη αυτό, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride), αποτέλεσε σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που γιόρτασαν, διεκδικώντας παράλληλα την ισότητα και την αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού κάθε ατόμου.
IMG_1503
b11
Ενα Athens Pride γεμάτο ενθουσιασμό και την πολυπληθή συμμετοχή στην καθιερωμένη παρέλαση, που φέτος συμπλήρωσε των μαγικό αριθμό των 32.000 συμμετεχόντων και έσπασε όλα τα ρεκόρ.
11535723_942318172455408_1694329520859517174_n
Ζωντάνια και παλμό στην κορυφή της παρέλασης για άλλη μια χρονιά απο τους αγαπημένους ZUMBA® Instructors που ξεσήκωσαν τα πλήθη.
IMG_1466
Φέτος είδαμε και πολύ ενδιαφέροντες συμμετοχές στα περίπτερα του εκτός των συνηθισμένων αλλά πάντα αγαπημένων υποστηρικτών του Athens Pride
IMG_1291
Θα σταθούμε σε μία απο αυτές που ήταν το περίπτερο και το στην περέλαση European Students for Liberty Πολύ τους αγαπήσαμε!!
Γιατί τα παιδιά παράγουν πραγματικά έργο στηρίζουντην νεολαία και τους αξίζει κάθε προβολή.
10355726_976521162388287_3936028183626486045_n

Πολλές πολλές πολλές οι ενδιαφέροντες παρουσίες που για άλλη μια χρονιά τίμησαν το Athens Pride.Φυσικά ήταν εκεί και το αγαπημένο Γιώργος Χ2 της Θεσσαλονίκης.Γιώργος Τσιτιρίδης-Γιώργος Λαζαρίδης(που έδωσε και πολύ όμορφες pride τσαντούλες του enola)
IMG_1479

Και η Color Youth στην παρέλαση του Athens Pride.Παρότι η CY είχε δηλώσει πως απέχει απο τις προφεστιβαλικές δράσεις και την πλατεία (περίπτερο) έδωσε ένα δυναμικό παρών στην παρέλαση έτσι όπως της αξίζει
CY

 Το Athens Pride κατάφερε και φέτος σε μια γιορτή για τον άνθρωπο,τα δικαιώματα να μαζέψει όλον τον κόσμο και να τους ενώσει, όπως ακόμα και οικογένειες με παιδιά που τάσσονται υπέρ της διαφορετικότητας.Αυτός άλλωστε είναι και ένας απο τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη