google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Το πρώτο φορτίο με καρπούζια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο έφυγε προχθές από την περιοχή της Τριφυλίας, ξεκινώντας έτσι η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών που παράγει η περιοχή. 

Τα πρώτα αυτά καρπούζια ήταν από καλλιέργεια θερμοκηπίου, ενώ μετά τις 22 του μηνός αναμένεται να ξεκινήσουν και τα καρπούζια από υπαίθριες καλλιέργειες, σε μια χρονιά που παρά τις αρχικές δυσκολίες στην συνέχεια κύλησε ομαλά και αναμένεται να δώσει αυξημένη παραγωγή και άριστη ποιότητα. 
Τα πρώτα στοιχεία για τη ζήτηση που υπάρχει για το προϊόν είναι ενθαρρυντικά και υπάρχει η εκτίμηση ότι όλα θα πάνε καλά, καθώς μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι η πρωιμότητά της. 

Χαρακτηριστικά ο έμπορος και παραγωγός Μπάμπης Παπαδόπουλος που φόρτωσε το πρώτο φορτίο της νέας χρονιάς επισήμανε: 
«Το πρώτο φορτίο που φεύγει από την Τριφυλία είναι το σημερινό και είναι καρπούζι θερμοκηπίου. Τα άλλα καρπούζια, τα υπαίθρια υπολογίζουμε ότι θα κοπούν μετά τις 22 του μήνα. Η παραγωγή φέτος υπολογίζουμε να είναι καλύτερη από πέρυσι, καθώς φέτος οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά ευνοϊκές και πιστεύουμε τα πράγματα να πάνε καλά, καθώς η ποιότητα είναι έξτρα. 
Ο καιρός έχει βοηθήσει αν και στην αρχή είχαμε κάποια κρύα, όμως στη συνέχεια και ειδικά μετά το ξεσκέπασμα ο καιρός ήταν καρπουζοκαιρός όπως τον λέμε εμείς. Ετσι η ποιότητα που θα βγει φέτος δεν νομίζω ότι θα έχει ξαναβγεί στην περιοχή μας. Οσον αφορά τη ζήτηση, ήδη έχουμε ενοχλήσεις από όλους τους συνεργάτες εξαγωγείς και εμπόρους. 

Η Ευρώπη ζητά καρπούζια και ήδη από την περιοχή της Αμαλιάδας φορτώνουν από τα θερμοκήπια και οι τιμές είναι στα 60-70 λεπτά αναλόγως την ποικιλία. Είναι μια καλή τιμή για ξεκίνημα. Η περιοχή η δική μας είναι αρκετά πρώιμη και σχεδόν κάθε χρόνο τις ίδιες ημερομηνίες ξεκινάμε την συγκομιδή των υπαίθριων καρπουζιών».
eleftheriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη