google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΚΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΚΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου και διεκόπη για χθες, προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί επί της ένστασης για την πλαστογραφία με την κατάθεση νέων εγγράφων. Όμως, η κατάθεση χθες από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης γνωμάτευσης ιδιώτη γραφολόγου, οδήγησε τη διαδικασία σε αναβολή, προκειμένου να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη από δικαστικό γραφολόγο. Στο εδώλιο κάθεται ένας 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος όμως αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ ήδη έχει καταδικασθεί ένας 18χρονος – σήμερα- Έλληνας σε 15 χρόνια κάθειρξης, για απλή συνέργεια στη δολοφονία.Τη διαδικασία χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού παρακολούθησε και η πρόξενος της Γεωργίας. Ο αρχιμανδρίτης πέρυσι το Φεβρουάριο βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με χτυπήματα στο κεφάλι και πνιγμένος με ένα πουκάμισο. Ως δράστες συνελήφθησαν ο ανήλικος Έλληνας και ο Γεωργιανός. Ο Γεωργιανός, όμως, αρνείται, όπως προαναφέραμε, τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία. Πάντως, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μαρτύρων για τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του νεκρού αρχιμανδρίτη.
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Γεωργιανού έχει καταγγείλει πλαστογράφηση της υπογραφής του πελάτη τους, από προανακριτικούς αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας κατά την προανακριτική απολογία του, ενώ και ο ίδιος ο κατηγορούμενος λέει ότι ποτέ δεν την υπέγραψε. Χθες το πρωί, με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν στο δικαστήριο έκθεση γραφολόγου, η οποία εξέτασε έγγραφα της δικογραφίας, αλλά και έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του κατηγορουμένου και τα οποία προσκόμισε η Ασφάλεια. Στο συμπέρασμά της η γραφολόγος αποφαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπογραφή δεν έχει τεθεί από τον κατηγορούμενο, αλλά πως με τη μέθοδο της απομίμησης επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η κατά προσέγγιση αποτύπωσή της. Κρατά, ωστόσο, ελάχιστες επιφυλάξεις, καθώς δεν εξέτασε τα πρωτότυπα έγγραφα. Παρεμβαίνοντας ο εισαγγελέας Δ. Σταύρου, διευκρίνισε ότι το δικαστήριο κατά την προηγούμενη διακοπή του δε ζήτησε να γίνει γραφολογική εξέταση, αλλά να εξετασθούν από τους δικαστές τα έγγραφα. Τόνισε πως από τη στιγμή που κατηγορούνται αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για πλαστογραφία, το δικαστήριο πρέπει να διατάξει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, καθώς δεν μπορεί να στηριχθεί στην έκθεση ιδιώτη γραφολόγου. Παράλληλα, κατέθεσε άλλα δύο έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του κατηγορουμένου, ώστε να συγκριθούν κι αυτά με το επίμαχο. Το δικαστήριο αποφάσισε το διορισμό του ειδικού δικαστικού γραφολόγου του Πρωτοδικείου Αθηνών, Κωνσταντίνου Κωτακίδη. Από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί ο διορισμός, εντός 3 ημερών θα πρέπει να ορκισθεί και εντός 20 ημερών από την ορκωμοσία του να καταθέσει την πραγματογνωμοσύνη του. Για το λόγο αυτό αποφασίσθηκε η αναβολή της υπόθεσης και ο ορισμός νέας ημερομηνίας. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η συνέχιση κράτησης του Γεωργιανού για άλλους 6 μήνες, καθώς σε λίγες ημέρες ολοκληρωνόταν η 12μηνη προφυλάκισή του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη