google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ

Περιπέτεια  το πρωί της Κυριακής για 466 ανθρώπους, που επιβαίνουν στο πλοίο Norman Atlantic, όταν ξέσπασε φωτιά σε αυτό στο οποίο βρίσκονται Κυπαρισσίοι οδηγοί φορητών. Το πλοίο, με 478 επιβαίνοντες, βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Οθωνών, όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Radio Kyparissia 936 Greece, στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 4 οδηγοί νταλίκας από την περιοχή μας ο Γ. Γκ., Δ. Τζ. Ν.Μα., ενώ συγγενείς ενός εκ των επιβατών μας δήλωσε ότι την ώρα του συμβάντος επικοινώνησε με τους οικείους του λέγοντας ότι κατάφερε να βρεθεί με άλλα άτομα σε σωστική λέμβο και έχουν εντοπιστεί από παρακείμενα πλοία από Ιταλία.
Οι οδηγοί νταλίκας προέρχονται από 2 γνωστές μεταφορικές εταιρίες της πόλης μας μεταφέροντας κυρίως ελαιόλαδο για την Ιταλία με βυτία 27 τόνων περίπου το καθένα. Όπως μας δήλωσε υπεύθυνος μεταφορικής 2 οδηγοί του ήταν στο πλοίο ο ένας εκ των οποίων βρισκόταν αρχικά στο κατάστρωμα και ο δεύτερος με 160 άτομα σε σωσίβια λέμβο, όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν πολύ την επιχείρηση, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ.
ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ Η ΔΙΑΣΩΣΗ
Στη διάσωση βοηθάει και το πλοίο Cruise Europa του ομίλου Grimaldi, που έριξε σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα, ενώ τα επτά παραπλέοντα πλοία κάνουν κύκλους γύρω από το Norman Atlantic, για να «κόψουν» τον καιρό. Ακόμη, το πλοίο «Εύηνος» θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τα ελικόπτερα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διάσωση από αέρος.
 Στο σημείο καταπλέουν άλλα δύο φορτηγά πλοία για να βοηθήσουν στη διάσωση και περισυλλογή των επιβατών. Παράλληλα σπεύδουν πλωτά του Λιμενικού, ενώ έχουν σηκωθεί τρία ελικόπτερα και ένα C-130. ¨Εχει δοθεί εντολή να απογειωθεί και Super Puma.Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα, πέρασε από Ηγουμενίτσα και είχε προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας. Το πλήρωμα είναι επίσης ιταλικής καταγωγής. www.kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη