google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απονομή βραβείου στη μνήμη της Αριστέας Μπουγάτσου στους Γαργαλιάνους

Απονομή βραβείου στη μνήμη της Αριστέας Μπουγάτσου στους Γαργαλιάνους

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης απονεμήθηκε χθες το πρωί στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων το βραβείο αριστείας που έχει θεσπιστεί στη μνήμη της δημοσιογράφου Αριστέας  Μπουγάτσου.
Το βραβείο δόθηκε στη μαθήτρια Διονυσία Φιλοπούλου, η οποία συγκέντρωσε πέρυσι στο σχολείο της τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε στον «Επενδυτή», στην «Καθημερινή», στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια της ζωής της στην «Ελευθεροτυπία».
Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κίτσος αναφέρθηκε στην Αριστέα Μπουγάτσου, σημειώνοντας ότι μεγάλωσε και φοίτησε στο Λύκειο Γαργαλιάνων, ενώ μίλησε και για το μεγάλο αν και σύντομο δημοσιογραφικό της έργο με τις πολλές επιτυχίες και αποκαλύψεις. Σχετικά διάβασε τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ αλλά και της «Ελευθεροτυπίας», ενώ παρουσίασε και το σχετικό έγγραφο από την εγγραφή της στο σχολείο της πόλης της.
Στην συνέχεια απένειμε το βραβείο αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» στην μαθήτρια Διονυσία Φιλοπούλου, η οποία την προηγούμενη χρονιά συγκέντρωσε τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης (19,27) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Η μαθήτρια παραλαμβάνοντας το βραβείο, συγκινημένη αλλά και βαθιά συνειδητοποιημένη, σημείωσε μιλώντας στους μαθητές: «Την Αριστέα Μπουγάτσου και εγώ πέρυσι την έμαθα, αλλά ο τρόπος που ξεκίνησε, από τους Γαργαλιάνους και κατάφερε να γίνει τόσο γνωστή με μια τέτοια καριέρα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Πρέπει και εμείς να αγωνιζόμαστε και στο τέλος να λέμε «να αυτό κατάφερα»». Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στους μαθητές και ειδικά σε αυτούς της Γ” λυκείου και τους προέτρεψε να έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν.
Στη συνέχεια μιλώντας στην «Ε» υπογράμμισε: «Είναι τιμή μου που πήρα αυτό το βραβείο, ήταν μια πολύ άξια γυναίκα και χαίρομαι πάρα πολύ που τιμήθηκα με αυτό το βραβείο. Τόσο η εισαγωγή μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και το βραβείο αυτό για μένα είναι μια μεγάλη επιβράβευση του κόπου που έκανα. Είναι υπογραφή στην επιτυχία μου. Πέρυσι άκουσα για την Αριστέα Μπουγάτσου και πραγματικά ένιωσα τιμή που είμαι στο ίδιο σχολείο, τιμή που είναι συμπατριώτισσα μου μια γυναίκα με μια τέτοια καριέρα».
Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η αδερφή της Αριστέας Μπουγάτσου, Ιωάννα.

Κ.Μπ. eleftheriaonline.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη