google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Mετά από απόφαση της Ε.Ι.Μ/Ε.Π.Ο  σας ενημερώνουμε για τις  παρακάτω διευκρινήσεις  σχετικά με τις αλλαγές στο παράρτημα Β’ του Κανονισμού για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές:
  1. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν πρώτη εγγραφή αλλοδαπών και κοινοτικών ποδοσφαιριστών, πλην του διαβατηρίου, δεν επικυρώνονται ή μεταφράζονται από δικηγόρο αλλά μόνο από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε από πιστοποιημένο μεταφραστή ή μεταφραστικό γραφείο.
  2. Στην αρχική εγγραφή κοινοτικών ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να υποβάλλεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διαβατηρίου από δικηγόρο, ο οποίος έχει τη σχετική πιστοποίηση ή από τις Πρεσβείες ή Προξενία των Χωρών τους στην Ελλάδα.
  3. Σε όλες τις περιπτώσεις που σωματείο αποκτά ποδοσφαιριστή, ΕΛΛΗΝΑ, αλλοδαπό ή κοινοτικό, με οποιοδήποτε τρόπο (πρώτη εγγραφή, μεταγραφή, υποσχετική, επανεγγραφή), θα πρέπει, επί τη ποινή απόρριψης, να προσκομίζεται πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο ή από ιδιώτη ιατρό για τους έλληνες και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, το οποίο να αποδεικνύει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι υγιής και μπορεί να αθλείται. Το ίδιο ως ανωτέρω πιστοποιητικό θα υποβάλλεται και σε κάθε νέα μεταβολή του ποδοσφαιριστή. Το πιστοποιητικό από ιδιώτη γιατρό ισχύει μόνο για τους ‘Ελληνες και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο να αναγράφει ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα, επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, καθώς και ότι είναι υγιής και μπορεί να αθλείται.
  4. Ποδοσφαιριστές που έχουν εκδώσει προσωρινό δελτίο ή έχουν εγγραφεί σε σωματείο με πρώτη εγγραφή, ενώ ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών, με την συμπλήρωση του 10ουέτους της ηλικίας τους, μένουν  ελεύθεροι την 30/6 του ποδοσφαιρικού έτους που συμπληρώνουν το 10ο έτος της ηλικίας τους και μπορούν να εγγραφούν σε σωματείο της αρεσκείας τους.  Ποδοσφαιριστές από 7 έως 10 ετών, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφή και όχι αποδέσμευση, μόνο κατόπιν προσφυγής στην Επιτροπή Ιδιότητας – μεταγραφών της Ε.Π.Ο. Η διαδικασία είναι η εξής: Κατάθεση της αίτησης μεταβολών στην Ε.Π.Σ. και υποβολή αίτησης στην Ε.Ι.Μ. της Ε.Π.Ο. και αποδεικτικό κατάθεσης παραβόλου ύψους 50 ευρώ στο λογαριασμό της Ε.Π.Ο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη