google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΒΟΜΒΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΩΩΝ

ΒΟΜΒΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΩΩΝ

Ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 20 Ιουνίου καθώς το θέμα του καταρροϊκού πυρετού έχει ανησυχήσει έντονα τους κτηνοτρόφους οι οποίοι όπως υποστηρίζουν βλέπουν τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται μέρα με τη μέρα.
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων που έλαβαν το λόγο στο ΠΣ τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων γα την αντιμετώπιση της νόσου. Εκτός από την αποζημίωση για τα ζώα που χάνονται, ζητούν και αποζημίωση για την υπόλοιπη παραγωγή όπως το γάλα το οποίο χάνεται. Το κ. Αγγέλου κτηνοτρόφος και μέλος της ΠΑΣΥ μεταξύ άλλων ζητά, επιπλέον στελέχωση των υπηρεσιών με κτηνοτρόφους και έλεγχο όλων των κoπαδιών της Πελοποννήσου. Οι κτηνοτρόφοι επιπλέον ζητούν από την περιφέρεια, παροχή φαρμάκων, για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, καθώς και ζωοτροφές για τα ζώα που είναι σε καραντίνα.Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αφού άκουσε όλους τους ομιλητές ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφών δεν λένε όλη την αλήθεια. Όπως υποστηρίζει η νόσος του καταρροϊκού πυρετού έφτασε στην Πελοπόννησο , με την μεταφορά ζώων, καθώς όπως αναφέρει έψαξαν και βρήκαν τι έχει γίνει. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι σε απόσταση 300χλμ από τα όρια της περιφέρειας δεν υπήρχε νόσος, άρα δεν ισχύουν τα λεγόμενα κάποιων ότι η νόσος προϋπήρχε.Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου έδρασαν άμεσα και μέχρι τώρα καταβάλουν κάθε προσπάθεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη