google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ποιοι εκλέγονται στις περιφερειακές-ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ

Ποιοι εκλέγονται στις περιφερειακές-ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ

Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς, καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό
Πάντα στον δεύτερο γύρο εμφανίζονται οι εκλογομάγειρες που δουλεύουν με τις φήμες προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Βλέπετε, οι αποτυχόντες υποψήφιοι εγκαταλείπουν... και θα πρέπει να κρατηθούν στη μάχη όσο περισσότεροι γίνονται. Ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον να πάμε βήμα βήμα για να δούμε πώς γίνεται η εκλογή και ποιοι θα εκλεγούν τελικά.
Στους παρακάτω υπολογισμούς κάνουμε την παραδοχή ότι κερδίζει ο Πέτρος Τατούλης, που είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Κατά το νόμο, σε αυτή την περίπτωση θα πάρει 31 έδρες, ενώ οι μειοψηφίες 20 έδρες. Ηδη από τον πρώτο γύρο έχουν: 4 ο Γ. Δέδες, από 2 οι Δ. Δολτσινιάδης και Ν. Γόντικας, από 1 οι Γιάν. Μανώλης, Π. Κάτσαρης και Δ. Λυμπεροπούλου. Επομένως, ο συνδυασμός του Οδ. Βουδούρη θα πάρει 9 έδρες.
Η κατανομή αρχίζει από τον Π. Τατούλη που παίρνει από 1 έδρα σε όλες τις περιφέρειες. Μετά αρχίζουμε από τον μικρότερο και πηγαίνουμε διαδοχικά στον μεγαλύτερο συνδυασμό: Η Δ. Λυμπεροπούλου (ως υποψήφια περιφερειάρχης) θα εκλεγεί στη Μεσσηνία, όπου έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Για τον ίδιο λόγο εκλέγονται στη Μεσσηνία ο Π. Κάτσαρης και ο Γιάν. Μανώλης.
Ο Ν. Γόντικας θα εκλεγεί στη Μεσσηνία όπου έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων (αδιάθετο υπόλοιπο) και τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού του θα την πάρει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγ. Γούργαρης, γιατί ο νομός αυτός ακολουθεί σε αριθμό ψήφων. Για τον ίδιο λόγο ο Δ. Δολτσινιάδης θα εκλεγεί στη Μεσσηνία και τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού θα την πάρει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθ. Χουρσαλά.
Με εκλογικό μέτρο συνδυασμού 14.040 (διαιρείται το σύνολο ψήφων του συνδυασμού με τον αριθμό των εδρών, και το πηλίκο, αφαιρούμενου του κλάσματος, προσαυξάνεται κατά μία μονάδα) ο Γ. Δέδες εκλέγεται στην Κορινθία. Στον ίδιο νομό εκλέγεται η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού του Μ. Σούκουλη, στη Μεσσηνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Πουλάς.
Με εκλογικό μέτρο 6.371 ο Οδ. Βουδούρης εκλέγει στη Μεσσηνία τον εαυτό του, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Ν. Πατσαρίνο και τον πρώτο του συνδυασμού του στο νομό. Στην Κορινθία εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Θεοφ. Κουρεμπές και ο πρώτος σε σταυρούς στο νομό. Αντίστοιχα και στην Αρκαδία εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παν. Γατσόπουλος και ο πρώτος σύμβουλος στο νομό. Στην Αργολίδα και τη Λακωνία εκλέγονται οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρήλος και Στ. Χρυσαδάκος αντιστοίχως.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από το συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη, η σειρά κατάταξης των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, με βάση τους σταυρούς που έλαβαν, είναι: 1) Περικλής Μαντάς, 2) Αντωνία Μπούζα, 3) Ντίνα Νικολάκου, 4) Αγγελος Χρονάς, 5) Απόστολος Γκούνης, 6) Γιάννης Αργυράκης, 7) Γιώργος Μπακούρος. 
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται οι 5 πρώτοι στην περίπτωση εκλογής του Πέτρου Τατούλη στον β' γύρο. Στο συνδυασμό "Πελοπόννησος Πρώτα" του Οδυσσέα Βουδούρη η σειρά κατάταξης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, με βάση τις ψήφους που πήραν, είναι: 
1) Γιώτα Κοζομπόλη, 2) Στέλλα Καρλαύτη - Σωφρονά, 3) Κωνσταντίνα Βουδούρη, 4) Φώτης Αγγελόπουλος, 5) Βασίλης Φλώρος.  
Αν ηττηθεί ο κ. Βουδούρης τη δεύτερη Κυριακή, εκλέγεται μόνο η κ. Κοζομπόλη. 'Ελευθερία'Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38031-tatoulis
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-kyrie-dimarxe/item/37991-perifereiakes-eklogi

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη