google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΗΛΚΤΟΙ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΗΛΚΤΟΙ

Διαβάζουμε, σήμερα, στον τοπικό τύπο της Πελοποννήσου ότι δεκάδες έργα που έχουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαγγελθεί ότι εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ βρίσκονται στο στάδιο της απένταξης.
Γιατί αυτή η έκπληξη; 
Εμείς το γράψαμε πολλάκις προεκλογικά αλλά όλοι, για τους δικούς τους λόγους, έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν…
Όλοι οι διεκδικητές του Περιφερειακού θώκου το ήξεραν αλλά δεν ήθελαν να το αναδείξουν.
Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι προεκλογικά με τίτλο 
«Τρίβουν τα μάτια τους στο Υπουργείο και στις Βρυξέλες και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς την έπαθαν και τι πρέπει να κάνουν. Οι Περιφερειάρχες με θράσος, λαϊκισμό και ανευθυνότητα ένταξαν έργα 14 δις ευρώ πέρα από τα χρήματα που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ.
Καλά ακούσατε. Ανακοίνωναν έργα χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα. Αν αυτά τα έργα που εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ από τους Περιφερειάρχες συμβασιοποιηθούν τότε πρέπει να βρεθούν 14 δις ευρωπαϊκά χρήματα και η Έλληνες πολίτες να επιβαρυνθούν με ένα ποσό της τάξεως των 700.000.000 ετησίως για την εθνική συμμετοχή.
Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει γι΄ αυτό και μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να απεντάξει έργα. Προς το παρών δε δίνει το πράσινο φως για συμβασιοποιήσεις έργων.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν πολλά έργα εκατομμυρίων ευρώ που έχουν μπλοκαριστεί και δεν μπορούν να συμβασιοποιηθούν. Κυριότερο από τα έργα αυτά είναι το Σκούρα-Πυρί που τόσα έχουν γραφεί γι αυτό το έργο. Αλλά και στη Μεσσηνία υπάρχουν πάνω από επτά έργα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Μετά λένε στο λαό οι πολιτικοί ότι η κρίση τους έγινε μάθημα. Κουραφέξαλα. Λόγια του αέρα. Τρανό παράδειγμα η ανευθυνότητα των Περιφερειαρχών στη διαχείριση του ΕΣΠΑ….»

Β.Μ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη