google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πατσαρίνος για δηλώσεις Χατζηδάκη: Επιμένουν να κρύβουν την αλήθεια

Πατσαρίνος για δηλώσεις Χατζηδάκη: Επιμένουν να κρύβουν την αλήθεια

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ

Επιμένουν να κρύβουν την αλήθεια

Διαβάσαμε τις απίστευτες πραγματικά, δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και του κ. Τατούλη  για το θέμα των απορριμμάτων και εκπλαγήκαμε.Τα θέματα που έθιξε πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν είναι σημερινά. Τα έχουμε θέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στην κοινωνία.

  • Πριν 5 μήνες ρωτούσαμε και προειδοποιούσαμε για τα αδιέξοδα αυτού του διαγωνισμού λόγω των απαράδεκτων στοιχείων που περιλαμβάνει.
  • Εδώ και 3 μήνες ρωτάμε για το περιεχόμενο των καταγγελιών από ενεργούς πολίτες και φορείς και του τρόπου αντιμετώπισής τους .
  • Εδώ και 3 μήνες ρωτάμε για την πορεία του διαγωνισμού και τη στάση των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείου, Επιτροπών Ε.Ε.) και για τη διασφάλιση των πόρων.

Δυστυχώς σε τίποτα δεν μας απαντούσαν. Μας ειρωνεύονταν ή μας αγνοούσαν. 
Και τώρα έρχονται τα γεγονότα και τους διαψεύδουν με πάταγο.

  • Η απάντηση της Επιτροπής Αναφορών σε καταγγελίες έχει γίνει από 11-2-2014 και μας την έκρυβαν
  • Η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων  θα είχε γίνει από το Υπουργείο κατά τον κ. Τατούλη εδώ και δύο μήνες και ακόμα τίποτα.
  • Η χρηματοδότηση των 10 εκ. Ευρώ για τα απορρίμματα έγινε «καπνός» και τώρα ακολουθεί και αυτή των 68 εκ. Ευρώ
  • Το έργο των εγκαταστάσεων θα ξεκίναγε από την αρχή του έτους σύμφωνα με τις δηλώσεις τους
Έρχεται ο συνυπεύθυνος  υπουργός  κ. Χατζηδάκης και για άλλη μια φορά μας λέει ψέματα όπως έκανε επανειλημμένα για τους αυτοκινητόδρομους .
 Δεν φτάνει μόνο αυτό. Διαρρέουν παλαιότερες απαντήσεις της ΕΕ, αφού πρώτα τις παραποιούν και οι οποίες αφορούν άλλα θέματα σε προγενέστερο χρόνο, για άλλη φάση του διαγωνισμού. Δεν λένε κουβέντα για τη συγκεκριμένη καταγγελία  περί «ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας απορριμμάτων» και για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων της οδηγίας 2008/98/ΕΚ.
 Δυστυχώς μας κυβερνούν αυτοί που ζουν με  τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις. Λειτουργούν υπό πανικό και κάτω από την λαϊκή πίεση, κάνουν οτιδήποτε για να διασωθούν.
Κρύβουν τις αλήθειες και τις μεγάλες επιπτώσεις που έχει αυτός ο διαγωνισμός, εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα, στην τσέπη του πολίτη, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί από του πολίτες την ερχόμενη Κυριακή.
Νίκος Πατσαρίνος, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου,
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη