google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

Σε αγώνα δρόμου θα επιδοθούν αμέσως μετά τις εκλογές 8.500.000 φορολογούμενοι καθώς θα πρέπει να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να προλάβουν τις προθεσμίες που τρέχουν. 
Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να έδωσε γενναία παράταση σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις όσον αφορά την υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για την υποβολή του Ε9 αλλά και του εντύπου Ε1, δηλαδή της φορολογικής δήλωσης. 
Σύμφωνα με τις προθεσμίες που έχουν θεσμοθετηθεί, θα πρέπει ως τις 30 Μαΐου, δηλαδή ως την επόμενη Παρασκευή, να έχουν υποβάλει περισσότεροι από 1.000.000 φορολογούμενοι το έντυneπο Ε9 που αφορά τη μεταβολή στην περιουσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση.
Εναν μήνα μετά λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 8.500.000 φορολογουμένων. Μέχρι στιγμής όμως έχουν οριστικοποιηθεί οι δηλώσεις περίπου 600.000 νοικοκυριών σε σύνολο 5.700.000 φορολογικών δηλώσεων. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι πολίτες θα υποβάλουν μαζικά τις φορολογικές δηλώσεις τους καθώς παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και, το βασικότερο, δεν αλλάζει κάτι στην ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης, καθώς και των δύο επομένων.
Κατά συνέπεια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, εφόσον δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση καθώς όλα τα στοιχεία που αφορούν το φορολογητέο εισόδημά τους, τον φόρο παρακράτησης, τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους ή τα αυτοκίνητα εμφανίζονται αυτόματα στη φορολογική δήλωση ως προσυμπληρωμένα στοιχεία. Αρα δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια παραπάνω διαδικασία από το να ελέγξουν και να διασταυρώσουν τα στοιχεία αυτά με τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν εκδοθεί είτε από τα λογιστήρια των εταιρειών όπου εργάζονται είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία που τους δίνουν τη σύνταξη.  
Το πρόβλημα που είχε προκύψει με την υπερφορολόγηση ανέργων που έτυχε να έχουν λάβει ένα μικρό εισόδημα π.χ. από σεμινάριο του ΟΑΕΔ ή τόκους καταθέσεων διορθώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνεται χωρίς να λαμβάνεται το τεκμαρτό εισόδημα αν το πραγματικό είναι ως 5.000 ευρώ και το τεκμαρτό ως 9.500 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη