google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το κυνήγι του αγριόχοιρου στους Γαργαλιάνους αποδίδει καρπούς

Το κυνήγι του αγριόχοιρου στους Γαργαλιάνους αποδίδει καρπούς

Γύρω στα 200 κιλά ζύγιζε το αγριογούρουνο που σκότωσε η κυνηγετική ομάδα «Ταγκαλάκης» από τους Γαργαλιάνους σε περιοχή κοντά στο Μουζάκι. Στην Eλλάδα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη πλησθημιακή αύξηση των αγριογούρουνων. Η εκπληκτική αύξηση τους παρατηρείται σε ολη την επικράτεια και φυσική συνέπεια και στην Ορεινή Τριφυλία. Η ομάδα «Ταγκαλάκης» δραστηριοποιείται στην περιοχή της Τριφυλίας αλλά και εκτός νομού Μεσσηνίας. Παραδοσιακά στην περιοχή οι κυνηγοί ασχολούνταν με το κυνήγι του λαγού, της τσίχλας και της μπεκάτσας.
Τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγριόχοιρων, κάτι που ανάγκασε τους ντόπιους να ασχοληθούν και με αυτό το κυνήγι. Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα κυνηγών οι οποίοι δίνουν έμφαση στην προσωπική τους ασφάλεια, μιας και όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι το κυνήγι αγριογούρουνου. Επίσης διαθέτουν άριστα εκπαιδευμένα σκυλιά, με συσκευές εντοπισμού ειδικά κατασκευασμένες για παρακολούθηση και εντοπισμό. «Ευλαβικά τηρούμε το νόμο και ως προς τον αριθμό κάρπωσης των χοίρων και σεβόμαστε πάντα τα θηλυκά όταν έχουν μικρά. Γι’ αυτό εξάλλου και στην περιοχή που δραστηριοποιούμαστε υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αγριόχοιρων και διασκορπισμένος γεωγραφικά σωστά «, μας είπε ο Κ. Κουλόγιαννης μέλος της ομάδας. gargalianoiline.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη