google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στις καλένδες λόγω οφειλών τα έργα στο Φιλιατρινό φράγμα!

Στις καλένδες λόγω οφειλών τα έργα στο Φιλιατρινό φράγμα!

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου στο Φιλιατρινό φράγμα να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι εργασίες έχουν παγώσει και ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει, μιας και υπάρχουν οφειλές προς την εταιρεία κατασκευής που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Το έργο έχει συμβατική υποχρέωση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουλίου, αλλά πλέον είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει αν δεν ξεπεραστούν τα προβλήματα με την χρηματοδότηση του έργου. Ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα και με την έγκριση των εργασιών αποφυγής κινδύνου που αφορούν το νέο δρόμο που έχει χαραχθεί, οι οποίες ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Αυτή την περίοδο οι μοναδικές εργασίες που γίνονται είναι χωματουργικές εκτός φράγματος και αφορούν τον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος ως γνωστόν θα διέρχεται πάνω από το φράγμα αφού ο υφιστάμενος που συνδέει τα Φιλιατρά με τους Χριστιάνους θα βυθιστεί μέσα στη λίμνη που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ήδη το φράγμα έχει φτάσει στα 53 μέτρα από τα 55 συνολικά που προβλέπονται να γίνουν, έχουν φτάσει δηλαδή μέχρι το σημείο υπερχείλισης καθώς από εκεί και πάνω θα γίνει το οδόστρωμα. Επίσης έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού μεταφοράς, μήκους 1 χιλιομέτρου και απομένουν μόνο 100 μέτρα περίπου, ενώ μένει να γίνει και η κατασκευή του μανδύα της εσωτερικής πλευράς του φράγματος.
Το φράγμα έχει μήκος 246 μέτρα και στο πάνω μέρος του θα υπάρχει δρόμος πλάτους 7 μέτρων με 2 μέτρα πεζοδρόμια, ενώ στη βάση του το πλάτος είναι 96 μέτρα. Το ύψος του από την θεμελίωση φτάνει τα 55 μέτρα και από το φυσικό έδαφος τα 45 μέτρα, η χωρητικότητα της λίμνης που θα δημιουργηθεί θα είναι 7.630.000 κυβικά μέτρα και ο ετήσιος διαθέσιμος όγκος νερού για κατανάλωση 9 εκ. κυβικά νερού, με δυνατότητα άρδευσης 30 εκ. τετραγωνικών μέτρων γης.
elefteriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη