google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι εξαιρέσεις από το Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Οι εξαιρέσεις από το Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Η μειωμένη καρποφορία στα ελαιόδεντρα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Οι μειώσεις σε ορισμένες περιοχές είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καρπός για να ψεκαστεί και να εφαρμοστεί το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι πιο έντονο στην Κρήτη, όπου οι μισές περιοχές του νησιού είναι εκτός προγράμματος δακοκτονίας.
Μια μετά την άλλη οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. ανακοινώνουν περιοχές που θα βγουν εκτός προγράμματος. Στις περιοχές που εξαιρούνται από το πρόγραμμα δακοκτονίας, οι ελαιοκαλλιεργητές που τα δέντρα τους τυγχάνει να έχουν παραγωγή, καλούνται να προστατεύσουν την εσοδεία τους με δική τους μέριμνα και δαπάνη, σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους. Μέχρι σήμερα έχουμε τα εξής δεδομένα:
-Πελοπόννησος Στη Λακωνία κάποιες περιοχές αναμένεται να βγουν εκτός προγράμματος αλλά ακόμη δεν έχουν αποφασισθεί. Στη Μεσσηνία και την Κορινθία το πρόγραμμα δακοκτονίας θα εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια των Περιφερειακών Ενοτήτων. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, «φέτος η δακοκτονία ξεκίνησε στην Τριφυλία στις 6 Ιουλίου και στην υπόλοιπη Μεσσηνία στις 7 Ιουλίου. Αν και έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την καρπόδεση και αναμένεται να είναι μειωμένη η παραγωγή, η δακοκτονία θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη