google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εν αναμονή του ραντεβού με Σαμαρά - Δηλώσεις Καφύρα

Εν αναμονή του ραντεβού με Σαμαρά - Δηλώσεις Καφύρα

Απάντηση εντός της σημερινής ή το αργότερο της αυριανής ημέρας , αναμένουν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στην Αρχαία Ολυμπία,για το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, όπως δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει ο Ηλείος υπουργός Κώστας Τζαβάρας και οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Απόστολος Κατσιφάρας και Πέτρος Τατούλης αντίστοιχα.
Ο κ. Τζαβάρας μάλιστα σε χθεσινή επαφή του με τον κ. Καφύρα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει σύντομα και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ, ενώ ο ίδιος θα ενημέρωνε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας τον κ. Σαμαρά για την απόφαση που ελήφθη στην Αρχαία Ολυμπία. Ταυτόχρονα χθες, ο κ. Τατούλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Καφύρα, τον ενημέρωσε ότι οι νομικές του υπηρεσίες προχώρησαν στην σύνταξη προσφυγής για την επιτροπή Επίλυσης Διαφορών, για την Ολύμπια Οδό, προκειμένου να εκδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
 Η προσφυγή στηρίζεται στο γεγονός ότι το έργο του Δυτικού οδικού άξονα, είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα και δεν μπορεί να αλλάξει αντικείμενο, φυσικό και τεχνικό, όπως προβλέπει η αναθεωρημένη σύμβαση που προωθείται από την κυβέρνηση και τους παραχωρησιούχους, χωρίς να είναι ενήμερη η ΕΕ. Ταυτόχρονα και τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων των δυο Περιφερειών και των νησιών της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς προχωρούν σε έκτακτες συνεδριάσεις για να εκδώσουν τα δικά τους ψηφίσματα με τα οποία θα απαιτούν την συνέχιση του έργου της κατασκευής της Ολύμπιας Οδού, σε όλο της το μήκος όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από την Ελευσίνα- Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο ως την Τσακώνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη