google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αφιέρωμα στον Τίτο ΑΙνεία με συγκινητική εκδήλωση στα Φιλιατρά

Αφιέρωμα στον Τίτο ΑΙνεία με συγκινητική εκδήλωση στα Φιλιατρά

Συνεχίστηκε απόψε στα Φιλιατρά η σειρά των αφιερωμάτων στους Τριφύλιους λογοτέχνες, με το αφιέρωμα στον Τίτο Αινεία (Σταύρο Κοκκινέα), στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Ο Τίτος Αινείας, από την Σαϊδώνα της Μάνης και μαθητής στο Γυμνάσιο Φιλιατρών, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ασκούσε την δημοσιογραφία.
 Σαν σύμβουλος Ραδιοφωνικών Ιδρυμάτων και συνδικαλιστής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και δίδαξε ως καθηγητής σε δραματικές σχολές. Ασχολήθηκε με τη Λογοτεχνία και τη Λαογραφία. Στην ιδιότητα του λαογράφου συνάπτεται κυρίως η σπουδαία ιδιότητά του σαν του μεγαλύτερου «παραμυθά» της Ελλάδας, αφού δημοσίευσε πάνω από χίλια παραμύθια. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων.
 Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και η ανάγκη να γίνει γνωστή στις νεότερες γενιές ώστε να παραμείνει ζωντανή και οι δημιουργοί της να μη λησμονηθούν. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό έκανε η αφήγηση της εγγονής του Σταύρου Κοκκινέα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη