google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οργισμένη επιστολή Κόλλια για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τριφυλίας

Οργισμένη επιστολή Κόλλια για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τριφυλίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στους αρμόδιους υπουργούς κ. Στουρνάρα και Σταικούρα με την οποία εκφράζεται η κάθετη διαμαρτυρία του Δήμου Τριφυλίας σε περίπτωση κατάργησης της Εφορίας που απέμεινε στο Δήμο τονίζοντας πιο αναλυτικά ότι:
Με εύλογη ανησυχία έχουμε γίνει δέκτες διαφόρων δημοσιευμάτων και πληροφοριών για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θ’ αποτελέσει καίριο πλήγμα στην τοπική μας οικονομία.
Σας υπενθυμίζουμε ότι:
1) Ήδη έχουν κλείσει οι ΔΟΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και η εναπομείνασα ΔΟΥ Κυπαρισσίας εξυπηρετεί όλους τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας (Γαργαλιάνοι, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Δήμου Αυλώνος και Δήμου Αετού) με πληθυσμό περίπου 30.000 που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται, αλλά και τους πολίτες των γειτονικών πόλεων του Δωρίου και της Χώρας από τους όμορους Δήμους.
2) Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη και στον πρωτογενή τομέα (όπου κυρίαρχη θέση κατέχουν οι συναλλαγές δυναμικών καλλιεργειών όπως αυτές των κηπευτικών και του ελαιολάδου) αλλά και στον τουριστικό τομέα όπου αναπτύσσονται μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα όπως το Costa Navarino κ.α.
3) Οι αποστάσεις από τις πόλεις του Δήμου μας προς τη ΔΟΥ Καλαμάτας (αν μόνη αυτή μείνει σε λειτουργία) είναι αρκετά μεγάλες και ξεπερνούν ακόμη και τα 80 χιλιόμετρα. Η ταλαιπωρία επομένως των πολιτών θα είναι τεράστια και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αύξηση των εισπράξεων.
4) Τα στατιστικά δεδομένα (αριθμός δηλώσεων και συναλλασσόμενων, ύψος εισπράξεων κλπ) είναι γνωστά στις Υπηρεσίες σας και συνηγορούν υπέρ της διατήρησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σε λειτουργία, καθώς η σχέση κόστους – οφέλους δίνει θετικό πρόσημο στο όφελος.
H επιστολή του Δημάρχου κ. Κόλλια καταλήγει ότι:
Σε μια περίοδο που οι πολίτες και οι τοπικές οικονομίες πλήττονται, που η ανεργία καλπάζει και οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν μπαίνοντας στην παραγωγική διαδικασία (νέοι αγρότες, νέοι επαγγελματίες), η αποψίλωση της Περιφέρειάς μας από νευραλγικές Υπηρεσίες όπως είναι η ΔΟΥ Κυπαρισσίας, επιτείνει τ’ αδιέξοδα, ναρκοθετεί τις προοπτικές ανάπτυξης και εν τέλει πλήττει των εθνική οικονομία .
Είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεστε τις απόψεις μας, που εκφράζουν το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, τις οποίες και προφορικά θα επιδιώξουμε να σας αναπτύξουμε.

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη