google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Άκαιρη η συζήτηση για νέο Καλλικράτη στην Τριφυλία

Άκαιρη η συζήτηση για νέο Καλλικράτη στην Τριφυλία

Το θέμα της διαίρεσης του Δήμου Τριφυλίας που τίθεται με την ίδρυση νέων δήμων, μέσα από την χωροταξική ανακατανομή του «Καλλικράτη», θίγει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουκούμης «το ζήτημα της διαίρεσης του Δήμου Τριφυλίας, ήρθε στην επιφάνεια σε ακατάλληλη ώρα και μπορεί να υπάρχει στόχος.
Όταν οι Δήμοι είναι σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η καθαριότητα, έρχεται να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της Τριφυλίας ένα θέμα επουσιώδες που είναι η χωροταξία, καθώς θα δημιουργηθούν δύο φτωχοί δήμοι, θα διαιρεθεί η φτώχεια».
Στη συνέχεια ο κ. Κουκούμης σημειώνει πως «αντί να διεκδικήσει ο κόσμος και να προσανατολιστεί σε μία διεκδίκηση απέναντι στο κράτος, να τηρήσει τις υποχρεώσεις του, ώστε να μπορέσουν και οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, στρεφόμαστε σε επουσιώδη ζητήματα όπως του χωροταξικού, που χωρίς πόρους δεν μπορεί να λυθεί κανένα ζήτημα.
Ο Καλλικράτης παίζει το ρόλο του ιμάντα, να περάσει η κυβερνητική πολιτική προς τα κάτω, προς το λαό». Κλείνοντας καλεί «τον λαό της Τριφυλίας να μην ξεγελαστεί, διότι θα είναι το ίδιο, είτε με έναν Δήμο, είτε με δύο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη