google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, για μια ακόμη φορά έδωσε το μελωδικό και δυναμικό της παρόν, αυτή τη φορά στο καταπράσινο νησί της Λευκάδας. Ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης, δια μέσου του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, ζητήθηκε από την Φιλαρμονική μας να συνοδεύσει, μαζί με άλλες δυο φιλαρμονικές της Λευκάδος, τη λιτάνευση της Ιερής εικόνας μέσα στην πόλη, την περασμένη Παρασκευή της 17ης Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι η εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης κατέβηκε για πρώτη φορά ύστερα από 125 χρόνια από το Μοναστήρι στην πόλη της Λευκάδας και η τελετή έχριζε ιδιαίτερης μεγαλοπρέπειας και τιμής.
Οι μουσικοί μας, με επικεφαλής τον αρχιμουσικό κ. Κτενά Κων/νο (ο οποίος κατάγεται από τη Λευκάδα) ύστερα από συστηματική «δουλειά» και προσπάθεια κατάφεραν να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους, «συναγωνιζόμενοι» μια από της καλύτερες Φιλαρμονικές της Ελλάδος (τη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας), ειδικά σε ένα νησί που η μουσική ηχεί καθημερινά στον αέρα και αποτελεί τρόπο ζωής. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι παρευρισκόμενοι δε δίστασαν, παρόλο που επρόκειτο για λιτανεία κι όχι για συναυλία, να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που η Φιλαρμονική μας τελείωσε τη Marcia triomfale “SANTA FILOMENA”. Αυτό ήταν για όλους εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή, το καλύτερο δώρο το οποίο φέραμε κατά την επιστροφή μας στις αποσκευές μας και έκανε όλους μας να ξεχάσουμε την κούραση των 2, 5 ωρών πορείας μέσα στo κέντρο της πόλης (απόσταση περίπου 2,5 χλμ).
Ευχαριστούμε θερμά την Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος για την πρόσκληση, την τριήμερη φιλοξενία που μας πρόσφεραν στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μονής, καθώς και για την οικονομική συνδρομή τους στα έξοδα μεταφοράς των μουσικών. Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στις πέντε κυρίες συνοδούς που μας στήριξαν ηθικά και συντέλεσαν στην άψογη οργάνωση και παρουσίαση της Φιλαρμονικής μας, καθώς και σε δημότη της πόλης μας ο οποίος βοήθησε προσφέροντας χρηματικό ποσό για να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής μας.
Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε τους μουσικούς μας που «κόσμησαν» κυριολεκτικά την εκδήλωση αφήνοντας τη λατρεία τους για τη μουσική να ξεχειλίσει απ’ την ψυχή τους και να γίνει η πιο γλυκιά μελωδία που γέμισε το απόγευμα της 17ης Αυγούστου το νησί της Λευκάδας με ήχους. Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και αναγνωρίζοντας την οικονομική δυσχέρεια του Δήμου Τριφυλίας, οι μαθητές της Φιλαρμονικής πλήρωσαν με ίδια έξοδα μέρος της μετακίνησής τους στο νησί της Λευκάδας,
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μουσικούς μας με την ευχή να έχουν πάντα επιτυχίες σε κάθε «αποστολή» και να αναδεικνύουν πάντα το όνομα της Φιλαρμονικής και της πόλης μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη