google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τιμήθηκε με διπλάσιους επισκέπτες η εορτή Αγίου Φανουρίου στους Αρμενιούς

Τιμήθηκε με διπλάσιους επισκέπτες η εορτή Αγίου Φανουρίου στους Αρμενιούς

ΤΑ παραδοσιακά έθιμα αλλά και η θρησκευτική παράδοση τηρείται κάθε χρόνο στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στον επαρχιακό δρόμο πριν τους Αρμενιούς Κυπαρισσίας καθώς φέτος οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Μάλιστα τα αυτοκίνητα φράκαραν κάποια στιγμή στην επαρχιακή οδό στο ρεύμα από και προς την Κυπαρισσία καθώς το κονβόι έφτανε μέχρι το γειτονικό...Στασιό!
Στο εσπερινό που πραγματοποιήθηκε με την αρμόζουσα κατάνυξη χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Χαράλάμπου Καραμπίνου και τον ιερέα του χωριού κ. Σελούλη ο κόσμος συμμετείχε ενεργά με την παραδοσιακή φανουρόπιτα η οποία ευλογήθηκε μαζί με τις επικλήσεις των πιστών για να γίνουν πράξη στον Άγιο που αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους τους χριστιανούς. Παράλληλα το θυμίαμα και η ευλογία των δώρων δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ενώ αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού οι πιστοί μοίρασαν τις φανουρόπιτες για να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό η αλληλεγγύη του ενός στα προβλήματα του άλλου. Τέτοιες εκδηλώσεις με κόσμο που κατέκλυσε όλη τη περιοχή μας υπενθυμίζει ότι σε δύσκολες περιόδους ο κόσμος αναζητεί ελπίδα από την ζωντανή Εκκλησία μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη