google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κάηκαν ελιές, συκιές και ζώα σε φωτιά που πλησίασε στην Αυλώνα

Κάηκαν ελιές, συκιές και ζώα σε φωτιά που πλησίασε στην Αυλώνα

Φωτιά που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές παρέμενε σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Αυλώνα Τριφυλίας, αν και το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει καθηλωθεί σε τρεις-τέσσερις εστίες και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ελεγχθεί. Φωτιά εκδηλώθηκε και πιο δίπλα, στο Δώριο, η οποία όμως έχει ελεγχθεί. Ακόμη, αναζωπύρωση, που όμως φαίνεται ότι ελέγχεται, υπάρχει στη φωτιά των Πηγαδίων Ταϋγέτου.
Η φωτιά στην Αυλώνα ξεκίνησε περίπου στις δέκα το πρωί, από την Παναγιά, που βρίσκεται στα όρια του χωριού. Πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έκαψε δασική, αγροτοδασική και χορτολιβαδική έκταση, ελιές, συκιές αλλά και ζώα (πρόβατα και κότες).
Το χωριό δεν κινδύνευσε ούτε και το φαράγγι της Νέδας, καθώς η φωτιά έκαιγε ψηλά στο βουνό. Το δύσβατο της περιοχής έκανε τις προσπάθειες κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολες, ωστόσο έσπευσαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο Καναντέρ και τέσσερα PZL, που έκαναν σωτήριες ρίψεις νερού.
Ο κίνδυνος ακόμη δεν έχει εκλείψει, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει σε ορισμένες εστίες. Εκτίμηση της έκτασης που έχει καεί δεν μπορεί να γίνει ακόμη.
Στο Δώριο η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στη χωματερή όμως το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών.
Στα Πηγάδια εθελοντές μας είπαν ότι υπάρχει αναζωπύρωση, σε σημείο όμως που μπορεί να ελεγχθεί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη