google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ούτε λόγος για διάσπαση του Δήμου Τριφυλίας λένε τα χωριά των Φιλιατρών

Ούτε λόγος για διάσπαση του Δήμου Τριφυλίας λένε τα χωριά των Φιλιατρών

Την συνέχιση του Δήμου Τριφυλίας με την σημερινή του μορφή επιθυμούν οι σύλλογοι χωριών από την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών κάτι το οποίο επισήμαναν και στο δήμαρχο Κώστα Κόλλια, τονίζοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση διάσπασης του δήμου, επιθυμία τους είναι να ενταχθούν στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Η συνάντηση έγινε στο τέλος της εβδομάδας που μας πέρασε, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης προέδρων και εκπροσώπων των Συλλόγων Χαλαζωνίου, Πλάτης και Εξοχικού, στο Δημαρχείο των Φιλιατρών.
Εκεί μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν έγινε αναφορά και -στο θέμα που έχει ανοίξει και πάλι- για το χωροταξικό του “Καλλικράτη“, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του δήμου και προταθεί νέος δήμος με έδρα τους Γαργαλιάνους στον οποίο θα ενταχθούν και τα Φιλιατρά, οι τοπικές κοινωνίες των χωριών τους επιθυμούν να ενταχθούν στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, αναφέροντας μάλιστα και τους λόγους που έχουν να κάνουν με την μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει από τους Γαργαλιάνους -20 χιλ.- σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο, σε αντίθεση με την Κυπαρισσία που είναι μόλις 8 χιλιόμετρα και καλό οδικό δίκτυο, αλλά και τις δοσοληψίες και δραστηριότητες που οι κάτοικοι των χωριών τους είχαν ανέκαθεν με την Κυπαρισσία και ποτέ με τους Γαργαλιάνους.
Επίσης ότι η πρόσβαση στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις διοικητικές υπηρεσίες όπως έδρα Περιφέρειας, πρωτεύουσα νομού και κράτους γίνεται μέσω της Κυπαρισσίας και όχι μέσω των Γαργαλιάνων. 'Ελευερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη