google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Έκλεισαν" στα λουμωχτά το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας

"Έκλεισαν" στα λουμωχτά το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας

«Έδωσαν - πήραν», τα κατάφεραν όπως αποδεικνύεται, όσοι και όποιοι (αν) ίσως επεδίωκαν, από καιρό, να καταργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας Τριφυλίας. Τελικά, πριν από λίγες μόλις μέρες το «έκλεισαν» στα λουμωχτά! Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας για μια σειρά από υπαρκτούς, αντικειμενικούς, σοβαρούς και σημαντικούς λόγους είχε αποφύγει και ξεπεράσει το προωθούμενο «λουκέτο» κατά τις μεταβολές, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων που προηγήθηκαν.
Ποιοι και γιατί επιδίωκαν το «λουκέτο» στο συγκεκριμένο σχολείο μένει να απαντηθεί στο μέλλον, αλλά χωρίς να υπάρξει παρέμβαση, ακόμη και μεθόδευση «έξωθεν» ή και «εκ των έσω», δεν καταργείται έτσι, στα «λουμωχτά», ένα σχολείο ένα μήνα, περίπου, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η εύκολη δικαιολογία (κατ' άλλους πρόφαση εν αμαρτία), η οποία ωστόσο προήλθε από ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της μεταφοράς των μαθητών από τον τόπο διαμονής τους (τα Πλατάνια, το Σιδηρόκαστρο και τη Βανάδα) στο Δημοτικό Σχολείο στην Αυλώνα, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες επαφές και επικοινωνίες των αρμοδίων του Δήμου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αν οι πληροφορίες μας αληθεύουν, με τους γονείς, οδήγησαν - «καθοδήγησαν» τους τελευταίους (μονόδρομος ήταν, άλλωστε, όπως είχε η προβληματική κατάσταση, ενώ με τα πλέον μελανά χρώματα τους τονιζόταν ο κίνδυνος να χάσουν τη σχολική χρονιά τα παιδιά τους, αφού δε γινόταν η μεταφορά στο σχολείο τους) να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν, έστω και δίχως να το επιθυμούν, το σχολείο της Αυλώνας και να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Δημοτικό Σχολείο της Κυπαρισσίας. Πλέον μεταφέρονται με λεωφορείο της γραμμής του ΚΤΕΛ μέχρι το σταθμό του και από εκεί, με άλλο λεωφορείο, στο σχολείο.
Αφορμή, λοιπόν, για το «λουκέτο» στο σχολείο δόθηκε με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών λόγω της εμπλοκής ΚΤΕΛ και ιδιοκτητών ταξί. Τώρα που, όπως θα έχετε διαβάσει και δει στα τοπικά ΜΜΕ, μετά από συνεννοήσεις των εμπλεκομένων και αρμοδίων, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, βρέθηκε λύση και εκτελούνται και τα δρομολόγια με τα ταξί, το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας «έκλεισε». Το «έκλεισαν»! Ποιοι; Με ποιες αποφάσεις, ποιες διαδικασίες; Πώς «κλείνει», έτσι, ένα σχολείο; Απο το 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη