google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι αγροτικοί δρόμοι στην Οικονομική επιτροπή

Οι αγροτικοί δρόμοι στην Οικονομική επιτροπή

ΜΕ ομόφωνες αποφάσεις κατέληξε η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία εστίασε σε θέματα της καθημερινότητας του Δήμου. Εκτός ημερήσιας διάταξης ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση για Υπηρεσίες υποστήριξης για επικαιροποίηση της Διαχειριστικής επάρκειας Τύπου α και β του Δήμου Τριφυλίας με 10.000 ευρώ, ενώ ομόφωνα ομοίως πέρασε το θέμα για την Προμήθεια ολοκληρωμένου Πληροφοριακού συστήματος για τη διαχείριση έργων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία με 12.000 ευρώ. Επίσης ορίστηκε δικηγόρος για ανακοπή κοινοπραξίας σχετικά με έργο στο Δήμο Αετού ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας ως διαχειριστής μισθωτηρίου για το σταθμό Βλάσης στο Κοπανάκι με μηνιαία καταβολή μισθώματος με 10% μείωση επι της αρχικής σύμβασης.
ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Το 1ο θέμα που αφορούσε τον Καθορισμό όρων διεξαγωγής διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος» στην ενότητα Φιλιατρών τέθηκαν προτάσεις για συνολικό αντιμετώπισης των δρόμων εφόσον υπάρχουν κονδύλια ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος υποστήριξε ότι τα έργα όπως διεξάγονται πρέπει να τεθούν υπό του πρίσματος μιας συνολικής πρότασης με όρους σωστής διαχείρισης. Επίσης είπε ότι αρχικά πρέπει να κλείσει το θέμα των αποχετεύσεων και μετά να ολοκηρωθεί η οδοστρωσία χωρίς παλινδρομήσεις. Η πρόταση ωστοσο πέρασε με ομοφωνία. Ο κ. Μπακούρος μίλησε για νοικοκύρεμα του Δήμου με τις συνδέσεις αγωγών και ολοκλήρωση των έργων με σύνεση αφού οι εργολαβίες πρέπει να γινονται με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια.
Το 2ο θέμα ήταν ο Καθορισμός όρων διεξαγωγής διαγωνισμού προμήθειας Ηλεκτρολογικού Υλικού Συντήρησης Δημοτικού Φωτισμού» ύψους 73.561 ευρώ το οποίο μετά απο διαλογική συζήτηση εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ για το 3ο θέμα με την Ανάθεση της εργασίας: «Καλλωπισμός Πάρκων και Αλσυλλίων» μετά από ενημέρωση του Σώματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με το ποσό των 17.000 ευρώ.
Για το 5ο θέμα σχετικά με την Αίτηση Σουρέτη Δημήτριου του Χρήστου σχετικά με α) αναπροσαρμογή του μισθώματος που καταβάλει και μείωσή του σε 500 ευρώ και β) απομάκρυνση της παράνομα εγκατεστημένης καντίνας από την παραλία Λαγκουβάρδου αποφασίστηκε η αναβολή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση. Τέλος ομόφωνα έγινε η ‘Εγκριση της αριθ. 798 απόφασης Δημάρχου σχετικά με προμήθεια υλικών για την επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Κυπαρισσίας ύψους 1.600 ευρώ που αποτελούσε παγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη