google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 5 ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

5 ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιγγανος ανέλυσε την Λήψη απόφασης περί υποβολής προτάσεων εντάξεως έργων οδοποιίας και ανάπλασης οικισμών στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» λέγοντας ότι είναι θετικό ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΕΣΠΑμειώθηκε στο 5% λέγοντας ότι τα έργα αφορούν όσα πληρούν το κριτήριοορεινότητας όπως οι περιοχές Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Τριπύλα ενώ υπάρχει κριτήριογια έργα σε πυρόπληκτες περιοχές με συγκεκριμένα πλαίσια ενώ μοναδικό έργο στοπρόγραμμα Μπαλτατζής είναι το φράγμα Φιλιατρών. Εξήγησε ότι τα 5 έργα πουπροτείνει ο Δήμος έχουν έτοιμες μελέτες για τη περιοχή Σκαλβέικα με αναπλάσεις,οδοποιία σε Κρυονέρι και Μοναστήρι της περιοχής Αετού, η ανάπλαση πλατείας στοΠερδικονέρι και η οδοποία στο κοιμητήριο Αυλώνος τα οποία έχουν επιλεγεί έχουνπροθεσμία υποβολής ως 31 Οκτωβρίου με ποσοστό επιχορήγησης από κρατικούς πόρουςμε απαλλαγή περιβαλλοντικών όρων. Ο Αντιδήμαρχος απάντησε σε ερωτήσειςσυμβούλων για ένταξη έργων στο πρόγραμμα τα οποία είχαν παγώσει καθώς ορισμένααπό αυτά δεν είχαν μελετητική ωριμότητα ενώ δόθηκαν απαντήσεις γιαπρογραμματισμό έργων σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Στη τοποθέτησή του ο κ.Κουκούμης είπε να γίνουν τα έργα αλλά θεώρησε ότι είναι ελάχιστα θέτονταςαυστηρά κριτήρια για απένταξη έργων από την κεντρική εξουσία τα οποία όμωςείναι αναγκαία, ενώ ζήτησε να μην υπάρξουν περικοπές στο άμεσο μέλλον γιαυποδομές. Ο κ. Μερκούρης θεωρεί σημαντικό το έργο Πολυθέα- Κοπανάκι για ταχωριά του πρώην Δήμου, ενώ ο κ .Κανελλόπουλος εστίασε σε έργα ορεινού όγκου στηπεριοχή Τριπύλας μαζί με τον κ. Βασιλόπουλο προτείνοντας να δημοπρατούνται έργαπου έχουν σοβαρές μελέτες και ωριμότητα πόρων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη