google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα μυστικά της παλιάς Πόλης ξεδιπλώνουν στον επισκέπτη

Τα μυστικά της παλιάς Πόλης ξεδιπλώνουν στον επισκέπτη

ΕΝΑ περίπατο- ξενάγηση πραγματοποιεί την Τετάρτη το Πρόγραμμα για την προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας για 2 ώρες το πρωί με εκκίνηση την πλατεία της Αρκαδιάς για να ξεδιπλωθούν όλα τα μυστικά της παλιάς πόλης. Αξίζει να τονίσουμε ότι ξεναγός θα είναι ο δρ. Γιώργος Λιακόπουλος ιστορικός και Οθωμανολόγος που θα κάνει περιήγηση σε όλα τα μνημεία της πόλης και του προστατευόμενου οικισμού.
Η παλιά πόλη Κυπαρισσίας - σύμφωνα με τους αρχαιολόγους - αποτελεί ολόκληρη ένα μνημείο, αφού περιλαμβάνει μνημεία πολλών αιώνων, από τα αρχαία, βυζαντινά και μεταβυζαντινά χρόνια, την Ενετοκρατία, την Τουρκοκρατία, τον 19ο και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης είναι ανακηρυγμένο ως διατηρητέος οικισμός (προστατεύεται από νόμους και ειδικές διατάξεις με αρμόδια την 26η Ε.Β.Α. Μεσσηνίας) και από το 1998 και αρχαιολογικός τόπος.
Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στην ανάδειξη της αξίας της παλιάς πόλης ως μνημείου. Με αυτή την εκδήλωση επιδιώκει να υποστηρίξει για μια ακόμη φορά τους κύριους στόχους του: 1. Να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία της παλιάς πόλης. 2. Να γνωστοποιήσει την ανάγκη προστασίας, σωτηρίας και αναβίωσής της, σε φορείς - πολιτεία, σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον, ώστε να διεκδικήσει ό,τι απαιτείται για το σκοπό αυτό (κονδύλια, ανάπτυξη,

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη