google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βραδιές πολιτισμού στο Πάρκο Βλαχέρνας Φιλιατρών

Βραδιές πολιτισμού στο Πάρκο Βλαχέρνας Φιλιατρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων το τριήμερο 11 ως 13 Αυγούστου, στα Φιλιατρά. Για τρεις μέρες το Πάρκο της Βλαχέρνας ήταν πλημμυρισμένο από κόσμο κάθε ηλικίας. Την Πέμπτη και την Παρασκευή τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους πέρασαν δύο δημιουργικά απογεύματα στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφίζοντας, κάνοντας κατασκευές, κολάζ και πλαστελίνη. Κάθε χρόνο τις μέρες αυτές συγκεντρώνονται στο Πάρκο παιδιά από όλη την περιοχή αλλά και παιδιά των καλοκαιρινών επισκεπτών που γνωρίζουν την εκδήλωση και την περιμένουν με πολλή χαρά.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις τελείωσαν με μια μαγευτική βραδιά, τη βραδιά φιλοξενίας κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της εκκλησίας της Παναγίας της Βλαχέρνας, το Σάββατο 13 Αυγούστου με το Πάρκο γεμάτο επισκέπτες που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη βραδιά φιλοξενίας αλλά και να δουν την έκθεση με τις δραστηριότητες των παιδιών που πήραν μέρος στο διήμερο «Καλλιτεχνικό εργαστήρι».
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βιβή Παντελάκη καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους της βραδιάς λέγοντας ότι «από όλες τις εκδηλώσεις μας, αυτή είναι η πιο αγαπημένη γιατί έχει την έννοια της φιλοξενίας αυτών που μας στηρίζουν όλα τα χρόνια της πολιτιστικής παρουσίας μας. Τα Βλαχέρνια όταν αποφασίσαμε να τα πραγματοποιήσουμε στοχεύαμε να είναι η κορύφωση και η καταξίωση μιας μακρόχρονης επιτυχημένης πορείας στο χώρο της μουσικής. Τη βραδιά φιλοξενίας όμως την εμπνευστήκαμε πριν από 12 χρόνια λόγω της υποχρέωσης που αισθανόμαστε απέναντι σε όλους όσους μας στήριξαν ηθικά και οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και απέναντι σε όσους μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για να μάθουν σε μας μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Ενώ τα Βλαχέρνια έχουν καθαρά μουσικό χαρακτήρα, η βραδιά φιλοξενίας περιέχει όλες μας τις δραστηριότητες, ακόμα και αυτή της φροντίδας του Πάρκου της Βλαχέρνας, αφού γίνεται σε αυτό το χώρο. Περιλαμβάνει και άλλες ευκαιριακές δραστηριότητες όπως εκθέσεις, παρουσία άλλων συλλόγων μετά από ανταπόδοση της φιλοξενίας του Συλλόγου μας στο δικό τους τόπο ή παράλληλες δράσεις και με συλλόγους της πόλης μας».
Ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Παναγιώτη Φωτεινέα με ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια. Τα τμήματα των παραδοσικών χορών χόρεψαν χορούς από τα νησιά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το τμήμα των ενηλίκων αφιέρωσε την παράστασή του στον αδικοχαμένο φίλο τους και συγχορευτή Χάρη Κόλλια. Τους παραδοσιακούς χορούς διδάσκει ο γυμνασιάρχης Φιλιατρών κ. Νίκος Αθανασόπουλος.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Στάμος, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Παν. Αθανασόπουλος, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Θανάσης Ζέρβας ο οποίος ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία από το σχολείο Μουσικής του Συλλόγου, ο παλιός αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής κ. Τάσος Τσαφαράς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη