google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανάστατος ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας απο τα νέα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα

Ανάστατος ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας απο τα νέα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα

ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ είναι ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας απο την επιβολή νέων φόρων στα καταστήματα εστίασης καθώς εκτιμούν ότι πέρα απο την αφαίμαξη που θα υποστεί η αγορά οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το μέλλον των εμπόρων καθώς με το Μεσοπρόθεσμο εξαφανίζεται σταδιακά η μεσία τάξη στην Ελλάδα χωρίς ουσιαστικά να αγοράζει αγαθά ή υπηρεσίες και να οδηγεί σε ρυθμό παγίωσης την τοπική οικονομία.
Επικοινωνώντας με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων πήραμε μια πρώτη γεύση των επώδυνων μέτρων που έπονται. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι 'έρχεται το τέλος και η καταστροφή των καταστημάτων καθώς είναι σίγουρο ότι αρκετά κατάστήματα δεν θα αντέξουν το βάρος των νεων μέτρων και θα βάλουν λουκέτο στα ήδη προστιθέμενα λουκέτα στον εμπορικό κόσμο' λέγοντας οτι ουσιαστικά παέι περίπατο η μεσαία τάξη ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε παρεμφερή επαγγέλματα αλλά και στον τουρισμό που τώρα το καλοκαίρι περιμέναμε να δώσει μια ανάσα στην τοπική οικονομία καταλήγοντας ότι όσοι προωθούν τέτοια μέτρα δεν έχουν επαφή με την κοινωνία.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Νίκος Φάμπας εξήγησε ότι η αγορά θα υποστεί σοβαρή καθίζηση ενώ τα έσοδα θα είναι μειωμένα για το σύνολο του εμπορικού κόσμου που πληρώνουν αρκετά χρέη και πάγια έξοδα, προβλέποντας τσουνάμι εξελίξεων το επόμενο χρονικό διάστημα για τα αναγκαία τρόφιμα και δεν πρόκειται να απορροφηθει από την αγορά. Αρκετός κόσμος αγοράζει απο τα έτοιμα όπως μας εξέφρασε καθώς πλέον η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο!
Για την πιο δύσκολη εποχή που θα αφανίσει τον εμπορικό κόσμο έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτόπουλος εκτιμώντας ότι η μικρή αγορά των πόλεων θα αποτελέσει παρελθόν ενώ η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη καθημερινής ανάγκης θα αποκλεισει τους φτωχούς και αδύναμους αλλά περισσότερο τους συμπολίτες μας που προσπαθούν να επιβιώσουν απο τα άδικα μέτρα που επιβάλλονται μονομερώς και χωρίς κοινωνική λογική απο ότι καταλαβαίνουμε...

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη