google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σκληρή δήλωση για το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" στα σχολεία...

Σκληρή δήλωση για το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" στα σχολεία...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ήταν η αντιδραση του Δημάρχου Τριφυλίας για το λουκέτο των σχολικών μονάδων της Τριφυλίας όπως το εκφράζει στις επιστολές του που εστάλησαν στην υπουργό Παιδείας αλλά και στους πολιτικούς παράγοντες του Νομού και της Πολιτείας λέγοντας ότι:
"Mε λύπη και οργή οι δημότες του Δήμου Τριφυλίας πληροφορήθηκαν την απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών Μονάδων (Γυμνάσιο Κοπανακίου, Δημοτικών Σχολείων Καλού Νερού και Μαραθόπολης) που ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας. Μια απόφαση άδικη και βιαστική.
Με λύπη διότι με την απόφασή σας αυτή επιταχύνετε την ερήμωση των κωμοπόλεων της περιοχής και οργή διότι παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις και δεσμεύσεις σας ότι στην όποια απόφαση κατέληγε το Υπουργείο θα ελάμβανε σοβαρά υπόψη και τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Δυστυχώς, όλα αυτά παρέμειναν διακηρύξεις και υποσχέσεις.
Η κραυγή αγωνίας των τοπικών κοινωνιών και ο σπαρακτικός πόνος των μαθητών για το κλείσιμο των σχολείων τους δεν συγκίνησαν κανέναν. Αντίθετα το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. με μια αστραπιαία κίνηση – απόφαση τις προσωπικές προτάσεις των Διευθυντών εκπαίδευσης τις μετουσίωσε σε απόφαση.
Μιλήσατε, κα Υπουργέ, για διαβούλευση, για διάλογο, για επεξεργασία των προτάσεων κάθε μιας χωριστά και αντί αυτών «αποφασίζουμε και διατάσουμε». Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η αρμόδια επιτροπή δεν ασχολήθηκε καν με το τεράστιο αυτό θέμα απλά επικύρωσε τις προτάσεις.
Κυρία Υπουργέ, η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους για τους λόγους που εμπεριστατωμένα έχουμε δημόσια καταθέσει (σχετ. 4364/26-2-11 έγγραφό μας). Σας καλούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να ανακαλέσετε την απόφασή σας αυτή, υπάρχει αρκετός χώρος και χρόνος για διάλογο. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά με διαδικασίες που οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν και δημοκρατικά θα αποφασίσουν.
Οι ευθύνες σας απέναντι στους γονείς και μαθητές, στην επερχόμενη ερημοποίηση της υπαίθρου, στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από τη μεταφορά των μαθητών είναι τεράστιες. Μαθητές μετακινούμενοι τριάντα πέντε χιλιόμετρα και άλλα τόσα χιλιόμετρα επιστροφής νομίζετε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;
Ποιος εγγυάται στους γονείς ότι τα παιδιά τους μακριά από το κοινωνικό τους περιβάλλον για επτά – οκτώ ώρες ημερησίως είναι ασφαλή;
Μόνο παιδαγωγικά δεν είναι, κυρία Υπουργέ, τα κριτήρια συγχώνευσης και κατάργησης των σχετικών μονάδων και γι’ αυτό νομίζουμε δικαιολογημένες οι όποιες αντιδράσεις των γονέων και κηδεμόνων."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη