google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συμπαράσταση Περιφέρειας Πελοπoννήσου στο Δήμο για αιτήματά του

Συμπαράσταση Περιφέρειας Πελοπoννήσου στο Δήμο για αιτήματά του

ΤΗΝ συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοπόννήσου βρήκε ο Δήμος Τριφυλίας σχειτκά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες απο την Καλλικραιτκή μανία που έχει κυριεύσει την Κυβέρνηση καθώς οι αντιδράσεις είναι ηδη έντονες σε πολλές περιοχές.
Πιο αναλυτικά με 3 έγγραφά του ο Περιφερειάρχης Πελοπόννήσου αναφέρεται στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας ζητώντας απο τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση διευθέτηση των παρεμβάσεων με άρση των αδικιών σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Το πρώτο έγγραφο με τίτλο 'Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων' και ημερομηνία 11/3 που εστάλη στο Δήμαρχο Τριφυλίας γίνεται λόγος για τις ενέργειες σε περιφερειακό επίπεδο εκδηλώνοντας την πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των μονάδων με παιδαγωγικά κριτήρια που να ικανοποιούν τις κοινωνίες, ενώ τονίζει ότι η ευθύνη λειτουργίας των Δήμων βαρύνει αποκλειστικά τους Δήμους οι οποίοι τα έχουν αναλάβει και όχι η κεντρική εξουσία πλέον με ότι αυτο συνεπάγεται.
Το 2ο έγγραφο αφορά τις διαρροές στον Τύπο για τα λουκέτα στις εφορίες Γαργαλιάνων Φιλιατρών, Κυπαρισσίας ζητώντας με επιστολή του προς τον κ. Παπακωνσταντίνου να μην εφαρμοστεί η διαδικασία του διαδοχικού λουκέτου καθώς η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων θα είναι ανύπαρκτή ζητώντας την διατήρησή τους. Επίσης ο κ. Τατούλης διαβιβάζει στον αρμόδιο υπουργό τα ομόφωνα ψηφίσματα του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.
Το 3ο έγγραφο κινείται στο ίδιο πνεύμα και αφορά τα υποκαταστήματα ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων απευθυνόμενος στον Διοικητή του Ιδρύματος κ. Βαρθολομαίο. Με την επιστολή του ζητά να αρθεί η αναστολή λειτουργίας τους για την εξυπηρέτηση χιλιάδων ασφαλισμένων εκτιμώντας οτι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν στο μέλλον. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Διοικητή του ΙΚΑ για το ακανθώδες αυτό ζήτημα....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη