google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πιέζουν να φτάσει η Ολυμπία Οδός ως την Τσακώνα

Πιέζουν να φτάσει η Ολυμπία Οδός ως την Τσακώνα

Τα πράγματα για την Ολυμπία Οδό έχουν δυσκολέψει πολύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι οποίες δημιουργούν τεράστια ανησυχία για την ολοκλήρωση του έργου, για την κατασκευή του από τον Πύργο ως την Τσακώνα. Η διέλευση από τον Καϊάφα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, ως «άλλοθι» για τη μη τήρηση της σύμβασης παραχώρησης και για την περικοπή του έργου - το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Οι Μεσσήνιοι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιδρούν σ’ αυτό το αρνητικό ενδεχόμενο. Τονίζουν παράλλημα με δηλώσεις τους ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται αυτή την πιθανότητα κι ετοιμάζουν πιέσεις και κινητοποιήσεις για την υλοποίηση του έργου ως την Τσακώνα.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο τέως νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος και οι δήμαρχοι του νομού, σημειώνουν ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας η ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού αναπτυξιακού έργου και πως πρέπει να τηρηθεί η σύμβαση παραχώρησης που ψηφίστηκε στη Βουλή - σημειώνοντας ότι ο Δυτικός Αξονας είναι μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου. Ο κ. Τατούλης, μάλιστα, παρατήρησε ότι την επόμενη εβδομάδα σε συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα θα ζητήσει και θα λάβει πλήρη ενημέρωση για το έργο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη