google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μεγάλο ΟΧΙ απο το Κοπανάκι για την κατάργηση 4 σχολικών μονάδων στη Τριφυλία

Μεγάλο ΟΧΙ απο το Κοπανάκι για την κατάργηση 4 σχολικών μονάδων στη Τριφυλία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου με αφορμή την ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος του Δ.Σ. Τριφυλίας που τάσσεται κατά της αναταραχής στο χώρο της Παιδείας με το λουκέτο σε σχολικές μονάδες, παραχώρησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στο αμφιθέατρο του Γυνμασίου Κοπανακίου παρουσία των τοπικών αρχών, του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας αλλά και δημοτικων συμβούλων που έδωσαν το αγωνιστικό παρών.
Νωρίτερα στο προαύλιο χώρο του σχολείου είχαν συγκεντρωθεί μαθητές απο το Γυμνάσιο Κοπανακίου και το Δημοτικό Καλονερού με πανώ και συνθήματα καθώς έχουν ήδη προχωρήσει σε κατάληψη επ αόριστον, στέλνοντας το μήνυμα στη Πολιτεία ότι δεν θα αναεχθούν να ερημώσουν οι περιοχές του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας μιλώντας στο πλήθος εστίασε στο ψήφισμα του Δ.Σ. όπου τόνισε την πεποίθηση ότι πλέον μιλάμε για καταργήσεις σχολείων που θα επιφέρουν μαρασμό στον τόπο, οξύνοντας την απαξίωση της υπαίθρου, ενώ προέβη σε αναφορά για την αγωνιστική διεκδίκηση ώστε να μην κλείσουν τα σχολεία Κοπανακίου, Καλονερού, Μαράθου, Πύργου Τριφυλίας. Μάλιστα επανέλαβε ότι μετά τη σύσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκεται συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όπου θα εκτεθούν τα επιχειρήματα προσθέτοντας ότι όταν κλείνει ένα σχολείο..ανοίγει μια φλέβα!
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων του Γυνμασίου Κοπανακίου κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό του σχολείου αλλά και την σύμφωνη γνώμη γονέων, μαθητών και της περιοχής να μην κλείσει το πρόσφατα ακακαινισθέν σχολείο αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί καθώς διαθέτει πληρως λειτουργικούς χώρους, ενώ επέμεινε στην μέχρι τέλους αγωνιστική παρουσία των φορέων.
Αναφορά στα επιχειρήματα αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή έκαναν τόσο ο Διευθυντής του σχολείου, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι απο την Δημοτική ενότητα Αετού για την απόσταση που χωρίζει το Κοπανάκι απο την Κυπαρισσία αλλά και την διαδικασία μεταφοράς που υποβάλλονται οι μαθητές απο την στιγμή που υπάρχει ως ζωντανό κύτταρο το σχολείο. Μάλιστα εκφράστηκαν απόψεις για την παραπέρα σκληρή κινητοποίηση μαζικών φορέων, απο την στιγμή που το αίτημα δεν πάρει απάντηση απο το υπουργείο Παιδείας.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσαν οι παρουσίες με τα συνθήματα των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Καλονερού το οποίο λειτουργεί εδώ και δεκαετίες διαθέτοντας περίπου 26 παιδιά και τα οποία του χρόνου θα αυξηθούν σε 32 λειτουργώντας με πλήρες εποπτικό υλικό και χωρίς μεγάλο λειτουργικό κόστος. Για τον λόγο αυτό έχει αντιδράσει έντονα η Τοπική Κοινότητα με τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Παπαηλιού που δήλωσαν ότι θα απαιτήσουν την παρουσία του σχολείου που σήμερα παράγει έργο και δίνει ζωντάνια στον τόπο. Παράλληλα σε κατάληψη προχώρησαν οι γονείς στο Δημοτικού Μαράθου αλλά και στον Πύργο Τριφυλίας όπου επιρκατεί η σκέψη να ενσωματωθεί με το μικρό Δημοτικό του Μουζακίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη