google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συμφωνία Επιμελητηρίου και εμπόρων για τόνωση της αγοράς

Συμφωνία Επιμελητηρίου και εμπόρων για τόνωση της αγοράς

ΣΥΣΚΕΨΗ με στόχο την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία με πρωτοβουλια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας παρουσία του επιχερηματικού και εμπορικού κόσμο της περιοχής. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός ότι η αγορά βιώνει μια άνευ προηγουμένου κρίση εξαιτίας της ασφυξίας που προκαλούν τα Κυβερνητικά μέτρα στην αγορά.
Μετά απο εισηγήσεις το Επιμελητήριο ζήτησε απο τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν ένα...μνημόνιο(;) - το οποίο μετατράπηκε σε συμφωνία μετά την γκάφα που έκανε ο κ. Καραμπάτος αναφέροντας μια λέξη που προκάλεσε οργή- με τους επαγγελματίες για ενίσχυση της συλλογικής δράσης.
Για λουκέτα στην αγορά και χειρότερες μέρες μίλησαν αρκετοί επαγγελματίες οι οποίοι εκθίασαν και την κατάσταση που επιχειρείται σε κεντρικό επίπεδο χωρίς μέτρα ανάπτυξης. Μετά τις ομιλίες απο τους υπεύθυνους του φορέα έγιναν αναφορές απο το νέο Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Χηνόπουλο, την Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων όσο και απο επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές. Εμφαση δόθηκε απο όσους έλαβαν τον λόγο για τα ζητήματα υποστήριξης του Επιμελητηρίου προς την αγορά, την γραφειοκρατία αλλά και την πραγματική στήριξη των εμπόρων.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τόνισε ότι θα συνεργαστεί στενά με το Επιμελητήριο θεωρώντας ότι ο θεσμικός του ρόλος πρέπει να διευρυνθεί στην κοινωνία και ζήτησε την συνεργασία όλων των φορέων για την επιτυχή έκβαση του εγχιερήματος, ενώ επισήμανε ότι έχει συναντηθεί με τις παραγωγικές τάξεις προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματά τους. Ο επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης εκθίασε το θέμα της επέκτασης πολυκαταστημάτων, των Κινέζων αλλά και την απουσία της Πολιτείας για μέτρα στήριξης των εμπόρων, προβλέποντας ότι τα προβλήματα θα ενταθούν περισότερο. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χηνόπουλος πρότεινε δράσεις σε τοπικό επίπεδο για ανάπτυξη του εμπορίου και αναστροφή της αρνητικής ψυχολογίας στην αγορά. Η κα Μάρω Αναγνωστοπούλου διερωτήθηκε που ήταν τόσα χρόνια το Επιμελητήριο καυτηριάζοντας την παντελή απουσία σχεδιασμού στο παρελθόν ενώ πρότεινε να διεξαχθούν σεμινάρια για τον εμπορικό κόσμο. Ο επιχερηματίας κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος εξέθεσε το θέμα της γραφειοκρατίας που εμποδίζει να γίνουν επενδύσεις θεωρώτνας ότι το κράτος είναι ο μπαμπούλας της ανάπτυξης και λειτουργεί ανασταλτικά για το μέλλον.
Ο κ. Γιάννης Ξαγοραράκης ζήτησε να υπάρξει γραφείο νομικής υποστήριξης των επιχειρήσεων στην πράξη καθώς ο κλάδος θα συρικνωθεί και θα οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες τα επόμενα χρόνια. Η Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου πρότεινε συλλογικές δράσεις για ηλεκτορνικό εμπόριο, ισχυροποίηση του ονόματος του Νομού σε συνεργασία με την Επιτροπή τουριστικής προβολής αλλά και δραστηριότητες όλο τον χρόνο στον τόπο μας...
Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παρασεκυόπουλος εστίασε στην ποιότητα των παραγόμενων τοπικών προιόντων αλλά και στην βαρύτητα που πρέπει να δείξουν οι παραγωγοί στην δημιουργία επενδύσεων κατάλληλες για μεταποιητικές ή αγροτικές επιχειρήσεις....Κατά την διάρκεια των προτάσεων αρκετοί ομιλητές έδωσαν βάρος στο ελαιόλαδο που αποτελεί κίνητρο για την τοπική οικονομιά θεωρώντας ότι δεν έχει υλοποιηθεί δράσεις στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να μην διαφημίζεται Μεσσηνιακό παρθένο λάδι....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη